Πιθανότατα δεν θα υπάρχει εμβόλιο για τον κορωνοϊό πριν από το τέλος του 2021


Πρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 22 Απριλίου 2020, 14:44

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της ελβετικής εταιρείας βιοτεχνολογίας Roche με έδρα τη Ζυρίχη Σέβεριν Σβαν μειώνει τις ελπίδες για σύντομη διάθεση εμβολίου κατά του κορωνοϊού.

Ο ίδιος θεωρεί προσωπικά ότι ο χρονικός ορίζοντας των 12 έως 18 μηνών είναι φιλόδοξος, λαμβάνοντας υπόψη τις προκλήσεις που πρέπει να ξεπεραστούν. Συνήθως χρειάζονται χρόνια για να αναπτυχθεί ένα εμβόλιο. Δυστυχώς, το πιο πιθανό σενάριο είναι ότι κανένα εμβόλιο δεν θα είναι διαθέσιμο πριν από το τέλος του 2021, δήλωσε ο Σβαν.

Ο επικεφαλής της ελβετικής εταιρείας έχει ασκήσει έντονη κριτική για τα τεστ που έχουν κυκλοφορήσει μέχρι σήμερα στην αγορά για να αποδείξουν ανοσία στον κορωνοϊό. Υπάρχουν χιλιάδες κορωνοϊοί και η δυσκολία έγκειται στην αναγνώριση του σωστού. Αυτό απαιτεί εκτεταμένες σειρές δοκιμών και ελέγχων καταλληλότητας. «Είναι ηθικά πολύ αμφίβολο να τίθενται σε κυκλοφορία τέτοια σκευάσματα», δήλωσε ο Σβαν.

Η Roche σχεδιάζει να θέσει στην κυκλοφορία έως τις αρχές Μαΐου  ένα τεστ αντισωμάτων κατά του κορωνοϊού και από τον Ιούνιο να διαθέτει έναν 8ψήφιο αριθμό τέτοιων τεστ κάθε μήνα.

 


Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 22 Απριλίου 2020, 14:44

Πηγή: Zougla.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει