Πιλοτική τοποθέτηση φωτιστικών τύπου LED σε κεντρικές αρτηρίες του Βόλου

Ξεκίνησε η πιλοτική αντικατάσταση των φωτιστικών σωμάτων του δημοτικού φωτισμού σε κεντρικές αρτηρίες και πλατείες της πόλης από το Τμήμα Ηλεκτροφωτισμού της Τεχνικής Υπηρεσία του Δήμου.

Πρόκειται για αντικατάσταση και τοποθέτηση φωτιστικών σωμάτων τύπου LED σε ψηλούς ιστούς του δημοτικού φωτισμού.

Η αντικατάσταση των παλαιών συμβατικών φωτιστικών υψηλής κατανάλωσης ρεύματος γίνεται στα πλαίσια του πιλοτικού προγράμματος ενεργειακής αναβάθμισης του δημοτικού Φωτισμού του Δήμου Βόλου προκειμένου να επιτευχθεί η εξοικονόμηση ενέργειας, πράσινης τεχνολογίας για την εξυπηρέτηση των αναγκών της εύρυθμης λειτουργίας του δημοτικού φωτισμού.

Συγκεκριμένα έχει ξεκινήσει η τοποθέτηση των νέων φωτιστικών σωμάτων ισχύος 95W στην οδό 2ας Νοεμβρίου (μεταξύ του κόμβου του Δημαρχείου και της οδού Κουντουριώτου).

Θα συνεχίσει με την αντικατάσταση των φωτιστικών με LED ισχύος 50W σε δρόμους και πάρκινγκ στην οδό Γ. Δήμου (μεταξύ των οδών Ζάχου και Ιωλκού).

Επίσης θα γίνει αντικατάσταση σε κεντρικούς ιστούς της Πλατείας Πανεπιστημίου και Πλατείας Ελευθερίας ισχύος 45W.

Ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών Αθανάσιος Σταυρίδης είπε ότι η πρόταση για την πιλοτική εφαρμογή αυτού του προγράμματος ξεκίνησε το Νοέμβριο του 2015. Σήμερα είμαστε στην αρχή μιας νέας πρωτοποριακής εφαρμογής, εξαιρετικά χρήσιμης για τον Δήμο Βόλου και την εξοικονόμηση ενέργειας. Στοχεύουμε στην αντικατάστασης των ενεργοβόρων λαμπών σε όλη την πόλη.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει