«Πιστεύω ότι ο Παναθηναϊκός θα μείνει στην Euroleague»


Πρώτη καταχώρηση: Κυριακή, 31 Μαΐου 2020, 15:04

Στο ενδεχόμενο αποχώρησης του Παναθηναϊκού από την Euroleague αναφέρθηκε ο εκτελεστικός διευθυντής της διοργάνωσης, Τζόρντι Μπερτομέου σε συνέντευξή του σε ιστοσελίδα της Σερβίας, εκφράζοντας την εκτίμησή του ότι οι «πράσινοι» θα παραμείνουν σε αυτήν.

«Δεν είναι η πρώτη φορά που κάτι τέτοιο προέρχεται από τον Παναθηναϊκό. Υπάρχουν φήμες, αλλά δεν μπορεί να ειπωθεί επίσημα ότι ο σύλλογος αποχωρεί από τη διοργάνωση. Αν αυτό γινόταν, σε ένα υποθετικό σενάριο, υπάρχει μια διαδικασία και πιστεύω πως όλοι οι σύλλογοι γνωρίζουν ότι το μέλλον τους μακριά από την Euroleague δεν είναι το πιο λαμπερό. Είναι απλό, όταν είσαι μέλος της Euroleague, είσαι κομμάτι της ελίτ. Παίζεις τα καλύτερα παιχνίδια. Ειλικρινά πιστεύω ότι ο Παναθηναϊκός θα μείνει μαζί μας, όπως συμβαίνει τα τελευταία 20 χρόνια»  τόνισε χαρακτηριστικά ο Μπερτομέου.

Αναφορικά με την απόφαση να ακυρωθεί η σεζόν στην Euroleague ανέφερε: «Είχαμε δύο επιλογές. Η πρώτη ήταν να τελειώσει η σεζόν με τη συμμετοχή όλων των ομάδων, αλλά με την προϋπόθεση ότι θα τελειώναμε μέχρι τον Ιούνιο, ώστε να ξεκινήσουμε την επόμενη σεζόν χωρίς προβλήματα. Η άλλη επιλογή ήταν να τελειώσει η σεζόν έτσι, όπως και τελικά συνέβη. Δεν υπήρχαν ενδιάμεσες επιλογές, εκτός από αυτές τις δύο. Όταν έγινε σαφές ότι οι ομάδες βρίσκονται σε διαφορετικές καταστάσεις, όσον αφορά την πανδημία, δεν μπορούσαν να ταξιδέψουν όλες χωρίς προβλήματα για να προετοιμαστούν. Η κατάσταση ήταν συγκεκριμένη στη Ρωσία, όπου δεν υπήρχε ένδειξη μείωσης της πανδημίας. Σε τέτοιες συνθήκες, η μόνη πιθανή πρόταση ήταν το φινάλε της σεζόν».

Ερωτηθείς για το επόμενο Final Four, ο Μπερτομέου είπε: «Θα θέλαμε να κάνουμε το Final Four στην Κολωνία την επόμενη σεζόν. Δουλέψαμε για πολύ καιρό για να το φτιάξουμε. Μιλάμε με την πόλη και είμαι αισιόδοξος ότι θα πάμε στη Κολωνία. Δεν είναι ακόμα κάτι επίσημο, αλλά υπάρχει αμοιβαία θέληση. Όσο για το Βελιγράδι, η πόλη ήταν μια εξαιρετική οικοδέσποινα. Θέλω να ευχαριστήσω όλους στη Σερβία που προσφέρθηκαν να μας βοηθήσουν να ολοκληρώσουμε τη σεζόν. Εάν συνεχιζόταν η σεζόν, πιθανότατα θα παίζαμε στη Σερβία. Απολαύσαμε το Final Four πριν από μερικά χρόνια στο Βελιγράδι και είμαι απόλυτα σίγουρος πως το Βελιγράδι θα είναι και πάλι η πόλη που θα οργανώσει Final Four γιατί το αξίζει».

Τέλος, σχετικά με τα παράπονα της Παρτιζάν για την απουσία της από τη νέα Euroleague, επισήμανε: «Πιστεύω ότι είναι σαφές πως η Παρτιζάν έχει κάνει σοβαρή δουλειά τα τελευταία δύο χρόνια. Ο νέος πρόεδρος μού εξήγησε ότι η ομάδα είναι πλήρης και καταλαβαίνω την απογοήτευση που μπορεί να υπάρχει στον σύλλογο, αλλά και στον κόσμο, επειδή η σεζόν ήταν εξαιρετική, αλλά λόγω των συνθηκών που αναφέραμε δεν μπορούν να φτάσουν στους αρχικούς στόχους. Ωστόσο πιστεύω ότι και οι φίλοι της Αναντολού Εφές έχουν το ίδιο συναίσθημα».


Τελευταία ενημέρωση: Κυριακή, 31 Μαΐου 2020, 15:15

Πηγή: Zougla.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει