Πλήρη αποδιάρθρωση της Κοινωνικής και επαγγελματικής ζωής των χωριών

ΔΙΑΒΑΣΤΕ την ανακοίνωση του Βουλευτή Μαγνησίας Πάρι Μουτσινά, όπως έφτασε στο e-Volos.gr:

«Η εφαρμογή της εγκυκλίου 80 του ΟΑΕΕ για την υποχρεωτική ασφάλιση στο ταμείο πολλών κατηγοριών μικροεπαγγελματιών των χωριών με πληθυσμό κάτω των 2000 κατοίκων, οι οποίοι ήταν ασφαλισμένοι στον ΟΓΑ, οδηγεί μαθηματικά στην βέβαιη οικονομική τους εξόντωση και στην πλήρη αποδιάρθρωση της κοινωνικής και επαγγελματικής ζωής της υπαίθρου.

Με τέτοια μέτρα δεν πρόκειται να ευδοκιμήσει καμία προοπτική αναζωογόνησης της περιφέρειας αφού θα κλείσουν χιλιάδες μικρομάγαζα και πολλές κατηγορίες μικροεπαγγελματιών.

Θα πληγούν για παράδειγμα οι αγρότες που πουλούν τα προϊόντα τους στις λαϊκές αγορές αφού με βάση την εγκύκλιο δεν γίνεται διαχωρισμός μεταξύ επαγγελματιών πωλητών και παραγωγών με άδεια αγρότη. Πρέπει να κατανοήσουν οι αρμόδιοι ότι οι αγρότες έχουν το δικαίωμα να πωλούν τα προϊόντα στις λαϊκές αγορές χωρίς να χρειάζεται να αλλάξουν ασφαλιστικό φορέα.

Ακόμα πιο παράλογες είναι οι προβλέψεις για τους συνταξιούχους του ΟΓΑ, πολλοί από τους οποίους υποχρεούνται να ασφαλιστούν και στον ΟΑΕΕ για δραστηριότητες που τους προσφέρουν κέρδος μόνο μερικών ευρώ ημερησίως.

Με τέτοιες υποχρεώσεις και με τις απαιτήσεις του ΟΑΕΕ για καταβολή αναδρομικών οφειλών (προηγούμενες τριετίες) δίνεται το τελευταίο κτύπημα όχι μόνο σε αυτούς τους ανθρώπους που αγωνίζονται να επιβιώσουν, αλλά και σε ολόκληρο τον κοινωνικό ιστό της επαρχίας και ιδιαίτερα των μικρών χωριών. Επιτέλους η κυβέρνηση πρέπει να αντιληφθεί πλέον ότι με την οριζόντια ισοπεδωτική και λογιστική λογική, ούτε χρήματα θα εισρεύσουν στο ταμείο, ούτε θα ευνοηθεί η ανάπτυξη.»

Μπορεί επίσης να σας αρέσει