Πλουσιότερος ο εξοπλισμός στα μοντέλα του 2021, μάθετε τις τιμές τους εδώ! 


Πρώτη καταχώρηση: Κυριακή, 11 Οκτωβρίου 2020, 11:01

του Νίκου Βιτσιλάκη 

Τα θηριώδη On/Off της BMW γιορτάζουν τα 40 χρόνια της οικογένειας GS και αποκτούν νέο εξοπλισμό αλλά και επετειακές εκδόσεις. 

Είναι τα best sellers εδώ και πολλά χρόνια, είναι αυτά που άνοιξαν το δρόμο για να μπουν όλοι οι υπόλοιποι κατασκευαστές στην κατηγορία των μεγάλων Adventure και από το 2021 υλοποιούν τις επιθυμίες του κοινού τους, κοινώς αναβαθμίζονται σε βασικό και προαιρετικό εξοπλισμό. Τόσο το R 1250 GS όσο και το R 1250 GS Adventure ανανεώθηκαν πλήρως το 2019 και δεν υπήρχε λόγος για σημαντικές επεμβάσεις. Προσαρμοσμένα στις προδιαγραφές του Euro 5 εξακολουθούν την πορεία τους στον εμπορικό στίβο με τον τεχνολογίας ShiftCam κινητήρα των 1.254cc αλλά και τα αμέτρητα ηλεκτρονικά βοηθήματα.

Να θυμίσουμε εδώ πως ο συγκεκριμένος boxer διαθέτει μεταβλητό χρονισμό βαλβίδων και διπλούς λοβούς σε κάθε εκκεντροφόρο. Με την τεχνολογία αυτή επιτυγχάνει καλύτερο έλεγχο του γκαζιού και διαχείριση της δύναμης σε όλες τις συνθήκες, με απώτερο σκοπό τη βελτιωμένη απόδοση στις υψηλές στροφές. Και η δύναμη δεν είναι καθόλου ευκαταφρόνητη μιας και μιλάμε για 136Hp, ενώ η ροπή φτάνει τα -πολλά- 14,5kgm. 

Στο βασικό εξοπλισμό υπάρχει πλέον το Dynamic Traction Control (DTC), για ακόμα καλύτερη πρόσφυση στις δύσκολες συνθήκες, όπως επίσης και μια νέα χαρτογράφηση ονόματι Eco, κάνοντας 3 συνολικά τις επιλογές στα riding modes (Road, Rain, Eco). Σύμφωνα με τον κατασκευαστή, βάζοντας τον κινητήρα στη λειτουργία Eco επιτυγχάνεται μεγαλύτερη οικονομία καυσίμου και είναι αυτή που συνιστάται για την καθημερινή αστική μετακίνηση. Ομοίως στο βασικό εξοπλισμό περιλαμβάνεται πλέον και η τελευταία έκδοση του BMW Integral ABS Pro, καθώς και νέοι προβολείς LED, που φωτίζουν στο εσωτερικό της στροφής (Cornering Lights).

Νέα είναι και τα πίσω φλας τεχνολογίας LED, τα οποία εναλάσσουν το χρώμα τους από πορτοκαλί (στη λειτουργία φλας) σε κόκκινο (όταν πατάμε φρένο). Από εκεί και πέρα, ο προαιρετικός εξοπλισμός είναι αυτός που θα κάνει τη διαφορά, με τον ευτυχή αναβάτη να έχει να διαλέξει από επιπρόσθετα Pro riding modes (που μπορούν και παραμετροποιούνται από τον αναβάτη κατά βούληση) και dynamic engine brake control (φρένο κινητήρα) μέχρι σύστημα Hill Start Control Pro για ακόμα μεγαλύτερη υποβοήθηση στα δύσκολα. 

Οι βασικές εκδόσεις των νέων BMW R 1250 GS και R 1250 GS Adventure θα διατίθενται σε λευκό/γκρι χρωματισμό, ενώ με επιπλέον χρέωση θα μπορεί κάποιος να αποκτήσει τα “Triple Black style” και “Rallye style”, καθώς και τις εκδόσεις “40 Years GS” σε μαύρο και κίτρινο, εμπνευσμένες από το θρυλικό R 100 GS. Αμφότερα τα μοντέλα θα βρίσκονται στη χώρα μας εντός των ημερών και σε τιμές 18.100€ (GS) και 20.100€ (GS Adventure) αντίστοιχα.

Εδώ να σας ενημερώσουμε πως τα υπάρχοντα μοντέλα του 2020 διατίθενται σήμερα από την αντιπροσωπεία με όφελος 1.200 και 1.500€ (GS και GS Adventure αντίστοιχα) ή, εναλλακτικά, με δωρεάν αξεσουάρ μοτοσυκλέτας / εξοπλισμό αναβάτη BMW Motorrad αξίας 1.500 και 1.800€ (πάλι αντίστοιχα). Και το ακόμα καλύτερο είναι πως οι μοτοσυκλέτες μπορούν να αποκτηθούν και με 24 άτοκες δόσεις μέσω του προγράμματος Zero2Ride της BMW Financial Services.  

 

 


Τελευταία ενημέρωση: Κυριακή, 11 Οκτωβρίου 2020, 11:01

Πηγή: Zougla.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει