Ποια συμπτώματα σας επιτρέπουν ήπια άσκηση


Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 26 Μαρτίου 2020, 09:08

Ζήσης Ψάλλας

Η άσκηση είναι σημαντική για ένα υγιές σώμα αλλά αν δεν νιώθετε καλά, ίσως να αναρωτηθείτε τι πρέπει να κάνετε: να ασκηθείτε ή όχι; Ο Δρ. Ντάνιελ Μοντέρο, γιατρός από τη Mayo Clinic, δίνει κάποιες συμβουλές.

Αν έχετε συμπτώματα πάνω από το λαιμό, όπως ρινική καταρροή, φτέρνισμα, κοινό κρυολόγημα, ή έναν μικρό πονόλαιμο, είναι ΟΚ να κάνετε ήπια άσκηση, όπως περπάτημα.

«Η άσκηση μπορεί να σας βοηθήσει να αισθάνεστε καλύτερα ανοίγοντας τις ρινικές σας διόδους, για παράδειγμα, αλλά ίσως θελήσετε να μειώσετε την ένταση και τη διάρκεια», λέει ο Μοντέρο. «Αντί να τρέχετε, για παράδειγμα, πηγαίνετε μια βόλτα. Οποιαδήποτε άσκηση έχει οφέλη».

Εάν έχετε πυρετό, πόνους στο σώμα, κούραση, ενοχλήσεις στο στομάχι, ή βήχα, ο Μοντέρο λέει ότι είναι καλύτερα να βρίσκεστε σε ανάπαυση στο μέχρι συμπτώματα να υποχωρήσουν.

«Σας συνιστούμε να αναβάλλετε την άσκηση αν έχετε συμπτώματα κάτω από το λαιμό, όπως ενοχλήσεις θώρακα, βήχα και πόνο στο στομάχι. Και εάν έχετε πυρετό, καλύτερα να δώσετε στο σώμα σας λίγες μέρες για να ξεκουραστεί και να αναρρώσετε» λέει ο Μοντέρο. «Ο πυρετός είναι ο τρόπος του σώματός να σας λέει να επιβραδύνετε και είναι σημαντικό να ακούσετε το σώμα σας».

Με τις τρέχουσες συστάσεις για κοινωνική απομάκρυνση για να εμποδιστεί η νόσος COVID-19, μπορείτε να κάνετε γυμναστική στο σπίτι ακολουθώντας προγράμματα που παρουσιάζονται στο youtube.

Αν κατά τη διάρκεια της άσκησης αισθανθείτε πόνο ή άλλα συμπτώματα μιλήστε με τον γιατρό σας.

Οι οδηγίες για την άσκηση είναι τουλάχιστον 150 λεπτά την εβδομάδα.


Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 26 Μαρτίου 2020, 09:08

Πηγή: Zougla.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει