Ποινική δίωξη σε οκτώ άτομα για το θάνατο εργαζομένων σε υδροηλεκτρικό σταθμόΠοινική δίωξη σε βάρος οκτώ ατόμων που φέρεται να έχουν θέσει σε κίνδυνο τη δημόσια ασφάλεια με την κατασκευή επικίνδυνων έργων, τα οποία είχαν ως αποτέλεσμα το θάνατο τριών εργαζομένων στον υδροηλεκτρικό σταθμό Πλατ τον περασμένο Ιανουάριο, άσκησαν οι εισαγγελικές αρχές του Ντουμπρόβνικ.

Δύο από τους φερόμενους ως υπαίτιους των καταστροφών που έγιναν στον υδροηλεκτρικό σταθμό και κόστισαν τη ζωή σε τρεις εργαζόμενους είναι στελέχη της δημόσιας επιχείρησης ηλεκτρικής ενέργειας.

Οι τρεις εργαζόμενοι έχασαν τη ζωή τους όταν ξέσπασε η πυρκαγιά στο εργοστάσιο το πρωί της 10ης Ιανουαρίου 2019. Το πρώτο θύμα βρέθηκε απανθρακωμένο μέσα στο εργοστάσιο την ίδια μέρα. Η σορός του δεύτερου θύματος βρέθηκε στη θάλασσα και η σορός του τρίτου στο κανάλι αποστράγγισης του εργοστασίου τρεις μέρες μετά την καταστροφική πυρκαγιά. Άλλοι επτά εργαζόμενοι είχαν τραυματιστεί ελαφρά, ενώ ο υδροηλεκτρικός σταθμός υπέστη μεγάλες υλικές ζημιές.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

 


Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 12 Ιουνίου 2019, 14:09

Πηγή: Zougla.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει