Ποιος θα διαδεχθεί την Τερέζα Μέι;Μέχρι τις 5 το απόγευμα έχουν διορία οι υποψήφιοι διάδοχοι της Τερέζα Μέι για την προεδρία του κόμματος και την πρωθυπουργία. Απαραίτητη προϋπόθεση είναι ο κάθε υποψήφιος να διαθέτει υπογραφές οκτώ βουλευτών που τον/την στηρίζουν. Επομένως δεν είναι βέβαιο ότι και οι 13 υποψήφιοι θα περάσουν στον πρώτο γύρο.

Από αύριο Τρίτη ξεκινάει και επίσημα η εσωκομματική καμπάνια για την εκλογή του διαδόχου της Τερέζα Μέι στην ηγεσία του Συντηρητικού κόμματος και την πρωθυπουργία. Η διαδικασία θα διαρκέσει έως την 31η Ιουλίου και έως την ανάδειξη του νικητή, η Τερέζα Μέι παραμένει ως υπηρεσιακή πρωθυπουργός. Όπως δήλωσε και η ίδια κληροδοτεί την καυτή πατάτα του Brexit στον  επόμενο.

Τα βλέμματα στραμμένα στο φαβορί Μπόρις Τζόνσον

Ο Μπόρις Τζόνσον, το φαβορί δημοσκόπων, γραφείων στοιχημάτων και δύο εφημερίδων Τέλεγκραφ και Τάιμς, πλειοδοτεί σε υποσχέσεις. Την Κυριακή δήλωσε ότι θα παρακρατήσει τα 45 δισ. ευρώ, τα οποία η κυβέρνηση δεσμεύτηκε να καταβάλει στα ταμεία της ΕΕ, έως ότου οι Βρυξέλλες αποσύρουν το backstop, την ασφαλιστική δικλείδα για τα ανοιχτά σύνορα στην Ιρλανδία.

Τη Δευτέρα, δηλώνει ότι θα επεκτείνει τον κατώτατο φορολογικό όριο από 40.000 στις 80.000 λίρες ετήσιο εισόδημα. Ένα μέτρο που ευνοεί μόνο 3 εκατ. φορολογουμένων με σχετικά υψηλές αποδοχές. Ο κ. Τζόνσον διευκρινίζει ότι τα χρήματα θα τα βρει αυξάνοντας τις εισφορές όλων των εργαζομένων. Επί της ουσίας ο κ. Τζόνσον αναιρεί την πρόσφατη δέσμευσή του για «Μια Βρετανία για Όλους».

Οι υποστηρικτές του Μπόρις Τζόνσον στρέφουν τα πυρά τους κατά του κύριου ανταγωνιστή του, Μάικλ Γκόουβ, μετά την αναδημοσίευση από τους Τάιμς άρθρου του από το 1999, στο οποίο επικρίνει την χρήση ναρκωτικών από τις μεσαίες τάξεις. Όπως ο ίδιος ομολόγησε όταν ήταν δημοσιογράφος είχε κάνει περιστασιακά χρήση κοκαΐνης σε κοινωνικές συναθροίσεις. Ο κ. Γκόουβ δήλωσε στο BBC ότι δεν πρόκειται να αποσύρει τη  υποψηφιότητά του. Όλα αυτά προδικάζουν ότι η εσωκομματική εκλογή θα είναι σκληρή, μεστή αποκαλύψεων και αλληλοκατηγοριών.

Πηγή: dw


Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα, 10 Ιουνίου 2019, 13:57

Πηγή: Zougla.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει