Ποιος κέρδισε στο πρώτο εικονικό GP της Formula 1;


Πρώτη καταχώρηση: Παρασκευή, 27 Μαρτίου 2020, 18:03

Αγωνιστική δράση στην κορωνίδα του μηχανοκίνητου αθλητισμού δεν υπάρχει. Οι διοργανωτές έχουν διακόψει οποιαδήποτε δραστηριότητα, με τους οδηγούς και τα μέλη των ομάδων να παραμένουν σε κατ΄οίκον περιορισμό.

Ωστόσο, στο Μπαχρέιν πραγματοποιήθηκε το πρώτο εικονικό Grand Prix. Πρόκειται για μία ιδέα των διοργανωτών της Formula 1, προκειμένου να διατηρήσουν το ενδιαφέρον των fans αμείωτο έως ότου οι ομάδες επιστρέψουν κανονικά στις πίστες.

Στο Virtual Grand Prix στην πίστα του Skahir συμμετείχαν ορισμένοι οδηγοί της F1, όπως οι Lando Norris, Nico Hulkenberg και Nicholas Latifi, διάφορες διασημότητες και οι κορυφαίοι gamers.

Η διαδικασία περιελάμβανε εικονικές κατατακτήριες και αγώνα διάρκειας 14 γύρων. Νικητής αναδείχθηκε ο Guanyu Zhou με Renault, με τον πρώην οδηγό της McLaren, Stoffel Vandoorne, να τερματίζει δεύτερος με το μονοθέσιο της Mercedes και τον Philipp Eng να ανεβαίνει στο τρίτο σκαλί του βάθρου με Red Bull Racing.

Τα Virtual Grand Prix θα αντικαταστήσουν τους κανονικούς αγώνες έως την έναρξη του πρωταθλήματος και, όπως ξεκαθαρίζει η F1, πρόκειται για ένα εικονικό πρωτάθλημα ψυχαγωγίας.

Τα μονοθέσια έχουν ακριβώς τις ίδιες ρυθμίσεις και διαμορφώνονται με τέτοιον τρόπο ώστε να ενθαρρύνουν τους ανταγωνιστικούς και διασκεδαστικούς αγώνες. Αυτό περιλαμβάνει την ισότιμη απόδοση κάθε μονοθεσίου με σταθερές ρυθμίσεις, περιορισμούς στις ζημιές λόγω επαφών και καλύτερο έλεγχο της πρόσφυσης.

 

 

 


Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 27 Μαρτίου 2020, 18:03

Πηγή: Zougla.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει