Πολυετείς ποινές φυλάκισης σε άτομα που σχεδίαζαν βομβιστική επίθεση στην ΑυστραλίαΤρεις άνδρες καταδικάστηκαν από αυστραλιανό δικαστήριο για βομβιστικές επιθέσεις που σχεδίαζαν την ημέρα των Χριστουγέννων το 2016, σε κεντρικά σημεία της Μελβούρνης στην Αυστραλία.

Πρόκειται για τον 24χρονο,  Χάμζα Αμπάς, ο οποίος καταδικάστηκε σε κάθειρξη 22 ετών. Ο 25χρονος Άχμεντ Μοχάμεντ και ο 29χρονος Αμπντουλάχ Κααράνι καταδικάστηκαν σε 38 χρόνια, ποινές στις οποίες περιλαμβάνονται και ποινές για άλλες επιθέσεις, όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Αυστραλιανή Ομοσπονδιακή Αστυνομία.

Ο δικαστής του Ανώτατου Δικαστηρίου Κρίστοφερ Μπιλ είπε ότι οι τρεις είχαν ασπαστεί την ιδεολογία του ΙΚ και θεωρούσαν ότι η επίθεση που σχεδίαζαν θα ευχαριστούσε τον Αλλάχ, μετέδωσε το δίκτυο της Αυστραλίας ABC.

Δεν είναι ακόμη σαφές αν οι καταδικασθέντες θα ασκήσουν έφεση. Ένας δικηγόρος του Αμπάς αρνήθηκε να σχολιάσει, ενώ οι δικηγόροι των άλλων δύο δεν ήταν άμεσα διαθέσιμοι να σχολιάσουν.

Οι καταδικασθέντες είχαν θέσει ως στόχο των επιθέσεών τους κεντρικά σημεία της πόλης, όπως η Πλατεία Ομοσπονδίας, ο σταθμός της Flinders Street και ο Καθεδρικός του Αγίου Παύλου.

Σύμφωνα με την αστυνομία, ένας από αυτούς είναι Αυστραλός, γεννημένος στην Αίγυπτο, και οι άλλοι δύο είναι Αυστραλοί με καταγωγή από τον Λίβανο.


Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 29 Νοεμβρίου 2019, 14:05

Πηγή: Zougla.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει