Πορεία στο κέντρο της Ξάνθης για το Μειονοτικό ΣχολείοΟι γονείς και οι μαθητές ενός μειονοτικού σχολείου (Γυμνασίου – Λυκείου) στην Ξάνθη, προχώρησαν σε διαδήλωση τη Δευτέρα, διαμαρτυρόμενοι για το «σπάσιμο» της σχολικής ημέρας σε δυο βάρδιες, με αφορμή την ανεπάρκεια χώρων διδασκαλίας.

Συγκεκριμένα, γύρω στα 2.000 άτομα, με βάση τις αναφορές τοπικών μέσων, συγκεντρώθηκαν στο σχολείο Μουζαφέρ Σαλήχογλου, για να διαμαρτυρηθούν, κρατώντας πόστερ που ανέφεραν, μεταξύ άλλων… «θέλουμε σχολεία και όχι φυλακές» και «θέλουμε άμεση λύση στο κτιριακό πρόβλημα».

Στο πλαίσιο της διαδήλωσης, οι μαθητές και οι γονείς δεν επέτρεψαν στους καθηγητές να εισέλθουνν στο σχολείο, ενώ στη συνέχεια κατευθύνθηκαν στην Περιφερειακή Ενότητα Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, συναντήθηκαν με τον αντιπεριφερειάρχη Νίκο Εφραιμίδη και του παρέδωσαν τα αιτήματά τους.

Συμφωνα με δηλώσεις του επικεφαλής του τοπικού σχολικού συμβουλίου, Ερχάν Χουσεΐν, στο δίκτυο Anadolu… «απαιτούμε την εγκατάσταση προσωρινών, προκατασκευασμένων αιθουσών, μέχρι να δημιουργηθεί ένα νέο σχολείο, το οποίο αποτελεί την πραγματική μας ανάγκη».

Πηγή: xanthinea.gr


Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα, 23 Σεπτεμβρίου 2019, 19:18

Πηγή: Zougla.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει