Πορεία φοιτητών στο Βόλο για τους δύο νεκρούς σπουδαστές στη Λάρισα

Φοιτητές του Μετώπου Αγώνα Σπουδαστών έκαναν σήμερα το απόγευμα πορεία από το Θόλο του Πανεπιστημίου, στην Ιάσονος, σε κεντρικούς δρόμους της πόλης.

Οι Φοιτητικοί Σύλλογοι του ΠΤΔΕ, ΠΤΠΕ, ΠΤΕΑ, ΙΑΚΑ, Δικτύων και Πολιτικών Μηχανικών σε απόφασή τους τονίζουν ότι «η τραγωδία των συναδέλφων μας, σπουδαστών του ΤΕΙ, είναι η σταγόνα που ξεχειλίζει το ποτήρι της οργής, για κάθε φοιτητή και σπουδαστή που η οικογένειά του σήμερα στενάζει και δεν μπορεί να ανταποκριθεί στα έξοδα ούτε στοιχειωδών αναγκών. Δύο συνάδελφοί μας έχασαν τη ζωή τους και τρεις χαροπαλεύουν, επειδή προσπάθησαν να ζεσταθούν με αυτοσχέδιο τρόπο, λόγω οικονομικής αδυναμίας να πληρώσουν για πετρέλαιο».

Οι φοιτητές υπογραμμίζουν ότι ο καθένας θα μπορούσε να είναι στη θέση των σπουδαστών και τονίζουν ότι στόχος της τρικομματικής κυβέρνησης είναι η μεγιστοποίηση των κερδών της πλουτοκρατίας, ενώ καλούν τους Συλλόγους και κάθε φορέα, να καταδικάσουν το συγκεκριμένο περιστατικό και να γίνουν μπροστάρηδες στην προσπάθεια να αναδειχτούν οι αιτίες.

Επίσης, οι φοιτητές απαιτούν να πάψει η βάρβαρη φορομπηχτική πολιτική απέναντι στους εργαζόμενους και στο φτωχό λαό, να καταργηθεί ο Ειδικός Φόρος Κατανάλωσης και ο ΦΠΑ στα καύσιμα, δωρεάν και ασφαλή στέγαση για όλους τους σπουδαστές και διασφάλιση των απαιτούμενων συνθηκών για απρόσκοπτη συνέχιση των σπουδών για κάθε φοιτητή, δημόσια και δωρεάν φοιτητική μέριμνα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει