Πορείες στη Θεσσαλονίκη μετά την παρέμβαση των ΜΑΤ στην πλατεία Καλλιθέας


Πρώτη καταχώρηση: Κυριακή, 17 Μαΐου 2020, 21:03

Διαμαρτυρία στην πλατεία Καλλιθέας στην Άνω Πόλη Θεσσαλονίκης πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της 17ης Μαϊου, μετά την χθεσινή επέμβαση της αστυνομίας η οποία έγινε προκειμένου να διαλύσει τους πολίτες που συγκεντρώθηκαν στην περιοχή.

Νωρίτερα πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση στην Καμάρα και πορεία που κατέληξε στην πλατεία Καλλιθέας.

Σε ανακοίνωσή της η δημοτική παράταξη «η Πόλη Ανάποδα» επισημαίνει ότι σκοπός της σημερινής κινητοποίησης η οποία πραγματοποιείται «τηρώντας πάντα τα αναγκαία μέτρα προστασίας» είναι η προστασία των ελεύθερων χώρων και των στοιχειωδών δικαιωμάτων των ανθρώπων. Κάνει δε λόγο για αναίτια επίθεση της αστυνομίας χθες το βράδυ. Σε ανακοίνωσή του για το θέμα ο ΣΥΡΙΖΑ Θεσσαλονίκης ζητάει από την κυβέρνηση «να σταματήσει να στοχοποιεί και να καταστέλλει τη νεολαία στο Δημόσιο Χώρο και να ασχοληθεί σοβαρά με την ομαλή επαναφορά από το lockdown χωρίς αγκυλώσεις και εμμονές».

Στο μεταξύ ο εντεταλμένος δημοτικός σύμβουλος του Δήμου Θεσσαλονίκης σε θέματα Δημοτικής Αστυνομίας, Δημήτρης Δαγκλής σε ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης σχολιάζει ότι «η χθεσινή επέμβαση της Ελληνικής Αστυνομίας στην πλατεία της Καλλιθέας έγινε κατόπιν καταγγελιών των περίοικων, πέραν όλων των άλλων ζητημάτων ασφάλειας της δημόσιας υγείας και για λόγους διατάραξης της κοινής ησυχίας». Από την πλευρά της, η επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Θεσσαλονίκη Μαζί» Κατερίνα Νοτοπούλου κάνει λόγο για «επιλεκτική «ευαισθησία» της ηγεσίας της ΕΛΑΣ» και ζητάει από τον δήμαρχο Κωνσταντίνο Ζέρβα να πάρει θέση.

 

 


Τελευταία ενημέρωση: Κυριακή, 17 Μαΐου 2020, 21:18

Πηγή: Zougla.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει