Πουλάκης: Τα κινήματα δεν τρομοκρατούνται – Καμία δίωξη σε όσους αγωνίζονται

ΔΙΑΒΑΣΤΕ τη σχετική πρόταση ψηφίσματος προς το Περιφερειακό Συμβούλιο για τις δίκες συμπολιτών μας για τις κινητοποιήσεις στα διόδια, όπως έφτασε στο e-Volos.gr:

Σε λίγες μέρες δικάζονται στη Λάρισα συμπολίτες μας που συμμετείχαν σε κινητοποιήσεις κατά των παράνομων και εξοντωτικών διοδίων τελών στους αυτοκινητόδρομους της χώρας.

Μάλιστα, η κατηγορία που τους αποδίδεται, με βάση το άρθρο 184 του Ποινικού Κώδικα (πρόκληση σε διάπραξη πλημμελήματος), αποτελεί απαράδεκτη φρονηματική δίωξη και απόπειρα ποινικοποίησης κάθε φωνής αντίστασης, ανασύρθηκε δε από τις πιο μαύρες σελίδες του αντιδραστικού μετεμφυλιακού νομικού οπλοστασίου.

Το Περιφερειακό Συμβούλιο Θεσσαλίας εκφράζει την αμέριστη συμπαράστασή του στους συμπολίτες μας που άσκησαν το αυτονόητο και συνταγματικά κατοχυρωμένο δικαίωμα της ειρηνικής διαμαρτυρίας και απαιτεί να πάψει κάθε δίωξη και να αποσυρθούν όλες οι σχετικές κατηγορίες.

Καταγγέλλουμε την απόπειρα τρομοκράτησης των πολιτών που αντιστέκονται, μέσω ενός μηχανισμού καταστολής και φρονηματικών διώξεων.

Διεκδικούμε την άμεση αναθεώρηση των ούτως ή άλλως παράνομων, καταχρηστικών και σκανδαλωδών συμβάσεων παραχώρησης των εθνικών αυτοκινητοδρόμων και την κατάργηση των διοδίων.

Καλούμε τους πολίτες και τους φορείς της Θεσσαλίας να σταθούν αλληλέγγυοι στους συμπολίτες μας που διώκονται άδικα και να διατρανώσουν προς κάθε κατεύθυνση ότι:

ΤΑ ΚΙΝΗΜΑΤΑ ΔΕΝ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΟΥΝΤΑΙ.

ΚΑΜΙΑ ΔΙΩΞΗ ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΑΓΩΝΙΖΟΝΤΑΙ.

Ο προτείνων περιφερειακός σύμβουλος και επικεφαλής της παράταξης “ΘΕΣΣΑΛΙΑ της ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ και της ΟΙΚΟΛΟΓΙΑΣ”

Κων/νος Πουλάκης

Μπορεί επίσης να σας αρέσει