Πούτιν και Μπάιντεν μοιράζονται τις ίδιες απόψεις για την ανάγκη αποκλιμάκωσηςΠρώτη καταχώρηση: Παρασκευή, 16 Απριλίου 2021, 14:01

Το Κρεμλίνο χαρακτήρισε θετικό το γεγονός ότι ο Αμερικανός πρόεδρος, όπως και ο Ρώσος ομόλογός του Βλαντίμιρ Πούτιν, επιθυμεί τον διάλογο, αφού ο Τζο Μπάιντεν κάλεσε χθες Πέμπτη σε «αποκλιμάκωση», όμως πρόσθεσε ότι οι απόψεις των δύο ηγετών διαφέρουν σε ό,τι αφορά την ανάγκη να γίνονται σεβαστά τα συμφέροντα της άλλης πλευράς.

«Ο πρόεδρος Πούτιν ήταν ο πρώτος που μίλησε για την ανάγκη να εξομαλυνθούν οι σχέσεις και να υπάρξει αποκλιμάκωση. Είναι λοιπόν θετικό ότι συμπίπτουν οι απόψεις των δύο ηγετών» σχολίασε σήμερα ο Ντίμτρι Πεσκόφ, εκπρόσωπος του Κρεμλίνου.

«Ο πρόεδρος Πούτιν έχει δηλώσει επανειλημμένα ότι είμαστε έτοιμοι να αναπτύξουμε τον διάλογό μας στο επίπεδο που είναι έτοιμοι για το ίδιο οι εταίροι μας» πρόσθεσε ο Πεσκόφ.

Ωστόσο ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου σχολίασε ότι Πούτιν και Μπάιντεν «δεν μοιράζονται τις ίδιες απόψεις» για την ανάγκη να συνεργαστούν λαμβάνοντας υπόψη η μία χώρα τα συμφέροντα της άλλης.

Η Μόσχα κατήγγειλε εξάλλου τις «απαράδεκτες», νέες αμερικανικές κυρώσεις που ανακοινώθηκαν χθες Πέμπτη. Ο Πεσκόφ διευκρίνισε ότι ο Πούτιν είναι αυτός που θα αποφασίσει τις κυρώσεις που θα επιβάλει η Ρωσία στις ΗΠΑ.


Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 16 Απριλίου 2021, 14:07Zougla.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει