«Πράσινο φως» στο επαγγελματικό ποδόσφαιρο από την 1η Σεπτεμβρίου


Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 7 Μαΐου 2020, 03:46

Το ολλανδικό πρωτάθλημα ήταν το πρώτο που έβαλε οριστικό «λουκέτο» για τη σεζόν 2019/20, λόγω της πανδημίας του κορονοϊού και μάλιστα με κυβερνητική «σφραγίδα», όταν στις 24 Απριλίου ο πρωθυπουργός Μαρκ Ρούτε ανακοίνωσε τη διακοπή κάθε αθλητικές δραστηριότητας έως την 1η Σεπτεμβρίου.

Ο πρώτος πολίτης της Ολλανδίας, ωστόσο, ήταν εκείνος που άναψε το «πράσινο φως» σε συνέντευξη που παραχώρησε την Τετάρτη (06/05) για την «επανέναρξη» του επαγγελματικού ποδοσφαίρου της χώρας από την πρώτη μέρα του φθινοπώρου.

«Από την 1η Σεπτεμβρίου όλα τα αθλήματα θα επιτρέπονται παντού» τόνισε ο Μαρκ Ρούτε επιτρέποντας ουσιαστικά στην Eredivisie και στην Keuken Kampioen Divisie (Β’ Κατηγορία) να επαναρχίσουν.

Όλα βεβαίως θα εξαρτηθούν κι από την πορεία που θα έχει μέσα στους επόμενους δύο μήνες η πανδημία του ιού Covid-19, προκειμένου να μπορέσει με τη σειρά του και το υπουργικό συμβούλιο της χώρας, να αίρει σταδιακά τους περιορισμούς και τα μέτρα.

Από την προσεχή Δευτέρα 11 Μαΐου, όλοι θα έχουν ξανά το δικαίωμα να βγουν έξω και να αθληθούν σε εξωτερικούς χώρους, αλλά όχι σε γκρουπ μεγαλύτερα των 10 ατόμων.

Οι δε ομάδες, παρά το γεγονός πως το πρωτάθλημα διεκόπη οριστικά, σκοπεύουν να ξεκινήσουν σιγά-σιγά προπονήσεις, για να αρχίσουν να ετοιμάζονται σταδιακά για την επόμενη σεζόν, εφόσον πάρουν το «ελεύθερο» από το υπουργείο αθλητισμού και το υπουργείο υγείας της Ολλανδίας.


Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 7 Μαΐου 2020, 03:46

Πηγή: Zougla.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει