Πρέπει να προστατευθεί το προσωπικό των ΗΠΑ


Πρώτη καταχώρηση: Τρίτη, 31 Δεκεμβρίου 2019, 23:12

Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ είχε τηλεφωνική επικοινωνία την Τρίτη με τον Ιρακινό πρωθυπουργός Αντέλ Αμπντ Μαχντί και τόνισε την ανάγκη προστασίας του αμερικανικού προσωπικού και των εγκαταστάσεων των ΗΠΑ στο Ιράκ, ανέφερε ο Λευκός Οίκος σε ανακοίνωσή του, μετά την επίθεση διαδηλωτών στην αμερικανική πρεσβεία στην Βαγδάτη.

«Οι δύο ηγέτες συζήτησαν θέματα περιφερειακής ασφάλειας και ο πρόεδρος Τραμπ υπογράμμισε την ανάγκη προστασίας του αμερικανικού προσωπικού και των εγκαταστάσεων στο Ιράκ», υπογράμμισε η ανακοίνωση.

Παράλληλα σήμερα το βράδυ, ο Ιρακινός πρόεδρος Μπαρχάμ Σαλίχ αποδοκίμασε τις απόπειρες παραβίασης της πρεσβείας των ΗΠΑ στην ιρακινή πρωτεύουσα, δηλώνοντας ότι αυτές αποτελούν μια παράβαση δεσμευτικών διεθνών συμφωνιών για την προστασία ξένων αποστολών που η ιρακινή κυβέρνηση έχει υπογράψει.

«Η ειρηνική διαδήλωση είναι ένα δικαίωμα εγγυημένο και προστατευμένο από το Σύνταγμα, αλλά η επίθεση σε ξένες αποστολές είναι ενάντια στα συμφέροντα και τη διεθνή φήμη της χώρας», ανέφερε ο Σαλίχ, καλώντας τις ιρακινές δυνάμεις ασφαλείας να προστατεύσουν όλες τις ξένες αποστολές και τους διαδηλωτές να αποχωρήσουν από την περίμετρο της πρεσβείας.

Πηγή: ΑΠΕ


Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 31 Δεκεμβρίου 2019, 23:12

Πηγή: Zougla.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει