Πραγματοποιήθηκε η Ετήσια Απολογιστική Γ.Σ. του Συλλόγου Συνταξιούχων ΙΚΑ Μαγνησίας

ΔΙΑΒΑΣΤΕ την ανακοίνωση, όπως έφτασε στο e-Volos.gr:

Η Διοίκηση του Συλλόγου Συνταξιούχων Ι.Κ.Α. Nομού Μαγνησίας, πραγματοποίησε στις 26/04/2017, στις 10.00 π.μ., στην αίθουσα του Εργατικού Κέντρου Βόλου την Ετήσια Απολογιστική Γενική Συνέλευση με παρακάτω θέματα:

1. Διοικητικός και οικονομικός απολογισμός του 2016.
2. Έγκριση προϋπολογισμού του 2017.
3. Πρόγραμμα δράσης.
4. Διάφορα.

Εκ μέρος της Διοίκησης, έγινε Διοικητικός και Οικονομικός απολογισμός του 2016 στην εισήγηση συγκεκριμένα επισημάνθηκαν τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι συνταξιούχοι και εργατικές-λαϊκές οικογένειες και τονίστηκε ότι, «…η σημερινή ετήσια απολογιστική συνέλευση μας πραγματοποιείται μετά από ένα χρόνο της εφαρμογής του νέου αντιασφαλιστικού νόμου-λαιμητόμου της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. Οι εκτιμήσεις του συλλόγου μας και του συνταξιουχικού κινήματος για τις σαρωτικές συνέπιες του νόμου 4387/2016 επιβεβαιώνονται σήμερα στο ακέραιο. Τα αντεργατικά, αντιλαϊκά, αντισυνταξιουχικά μέτρα που πάρθηκαν σε βάρος μας από όλες τις κυβερνήσεις, η υιοθέτησή τους από την σημερινή, καθώς αυτά που έρχονται επιβεβαιώνουν ότι η επίθεση που τσακίζει τη ζωή μας και μας γυρίζει δεκαετίες πίσω δεν έχει τελειωμό. Έχει την βάση της στο ίδιο το καπιταλιστικό σύστημα, που μοναδικό του σκοπό και στόχο έχει το κέρδος, μέσα από την σκληρή εκμετάλλευση των εργαζομένων, αυτό φέρνει, κρίσεις, φτώχεια, ανεργία, πολέμους και όλα όσα μπροστά μας έρχονται.

Είμαστε λίγες μέρες πριν την Πρωτομαγιά του 2017 και με το σημερινό αφιέρωμα τιμάμε τους εργάτες του Σικάγου, την Πρωτομαγιά του 1886, που έχυναν το αίμα τους για το 8ωρο, αποκαλυπτόταν για μια ακόμη φορά ότι το κράτος των καπιταλιστών των ΗΠΑ, με το μανδύα της αστικής δημοκρατίας, έπνιξε στο αίμα μια ειρηνική διεκδικητική εργατική διαδήλωση.

Η φετινή εργατική Πρωτομαγιά θα είναι αφιερωμένη στην οργάνωση της πάλης της εργατικής τάξης ενάντια στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο. Οι εργαζόμενοι που είναι τα παιδιά μας, δεν έχουν κανένα λόγο να στοιχηθούν με τους εκμεταλλευτές τους και να χύσουν το αίμα τους για τα συμφέροντα αυτών που τους καταδειναστεύουν και στην περίοδο της ιμπεριαλιστικής ειρήνης.

Πρωτομαγιά 2017. Η εργατική τάξη, ο λαός της χώρας μας και οι λαοί της ευρύτερης περιοχής βρίσκονται «στο μάτι του κυκλώνα» των ιμπεριαλιστικών ανταγωνισμών. Οι εστίες όξυνσης των ανταγωνισμών και πολεμικών συγκρούσεων εκτείνονται από την Ουκρανία, τη Μαύρη Θάλασσα, τα Βαλκάνια και το Αιγαίο, έως την Ανατολική Μεσόγειο, την Μέση Ανατολή και τη Βόρεια Αφρική.

unnamed9.jpg

Παράλληλα η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, σε συνέχεια της πολίτικης των κυβερνήσεων της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, εμπλέκει όλο και ποιο βαθιά την Ελλάδα στους ανταγωνισμούς των ΗΠΑ, ΝΑΤΟ, ΕΕ, Ρωσίας αλλά και άλλων καπιταλιστικών κρατών στην ευρύτερη περιοχή του Αιγαίου, της Μέσης Ανατολής. Αυτός είναι ο λόγος που έφερε το ΝΑΤΟ στο Αιγαίο και όχι για να προστατέψει τα σύνορα, να ελέγξει δήθεν τις προσφυγικές ροές. Με την παρουσία του ΝΑΤΟ στο Αιγαίο έχει «ξεσαλώσει» η τούρκικη αστική τάξη, οι προκλήσεις και οι αυθαιρεσίες είναι καθημερινό φαινόμενο.

Οι ανταγωνισμοί και οι αντιθέσεις εξελίσσονται για λογαριασμό των επιχειρηματικών ομίλων και με το σκοπό το μοίρασμα της «λείας» στην ευρύτερη περιοχή, δηλαδή τα πετρέλαια, το φυσικό αέριο, άλλους ενεργειακούς πόρους καθώς και τους δρόμους μεταφοράς ενέργειας και τους αγωγούς. Γι’ αυτό αιματοκυλούν ολόκληρους λαούς, στην Συρία, στην Ουκρανία, στην Βόρεια Αφρική, στο Ιράκ και στα Βαλκάνια παλιότερα.

Οι εστίες αυτές δεν είναι μακριά μας. Κι έχει μεγάλη σημασία αυτό να γίνει κατανοητό από τους συνταξιούχους, εργαζόμενους και το λαό, μπροστά σε εξελίξεις που κρύβουν μεγάλους κινδύνους.

Επίσης, με το γεγονός ότι η Ελλάδα πρωτοστατεί στους εξοπλισμούς για τη στρατιωτική της ενίσχυση, πιάνοντας το στόχο του ΝΑΤΟ για 2% του ΑΕΠ σε στρατιωτικές δαπάνες, ακόμα και στις σημερινές συνθήκες της κρίσης. Δαπάνες, βεβαίως, που κόβονται καθημερινά από υπηρεσίες κοινωνικές, από παροχές που αφορούν εργατικές – λαϊκές ανάγκες…».

Η Διοίκηση του Συλλόγου Συνταξιούχων Ι.Κ.Α. νομού Μαγνησίας, παίρνοντας υπ’ όψιν της όλα τα παραπάνω αλλά έχοντας και την πείρα από τους αγώνες που έχουν αναπτυχθεί καλεί τους συνταξιούχους και τα Σωματεία σε αποφασιστικότερους αγώνες ενάντια σε όλες τις πολιτικές Ε.Ε. – κεφαλαίου που εφαρμόζουν οι κυβερνήσεις σε βάρος των λαϊκών στρωμάτων.

Νέοι αγώνες θα ξετυλιχθούν σύντο
μα και όλοι πρέπει να είμαστε έτοιμοι να ανταποκριθούμε μαζικά και αποφασιστικά. Μπορούμε να τους σταματήσουμε.

Αγωνιζόμαστε και διεκδικούμε:
⦁ Αποκατάσταση των συντάξεων μας.
⦁ Επαναφορά 13ης – 14ης σύνταξης.
⦁ Άμεση έκδοση των νέων συντάξεων.
⦁ Να μη καταργηθεί το ΕΚΑΣ.
⦁ Κατάργηση των αντιασφαλιστικών – αντισυνταξιουχικών νόμων.
⦁ Δωρεάν δημόσια περίθαλψη – πρόληψη.
⦁ Μόνιμη και σταθερή εργασία με δικαιώματα για όλους.

Μια ζωή χτίζαμε για να έχουμε αξιοπρεπή γεράματα και τώρα βλέπουμε τους κόπους μιας ζωής να βρίσκονται στο στόχαστρο αυτών που θέλουν να πλουτίσουν σε βάρος μας.

Στο τέλος ψηφίστηκε ομόφωνα από την Γενική Συνέλευση Διοικητικός και Οικονομικός απολογισμός του 2016 και εγκρίθηκε προϋπολογισμός του 2017.

Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ

unnamed8.jpg

Μπορεί επίσης να σας αρέσει