Πραγματοποιήθηκε με επιτυχία η Ημερίδα Ασφαλούς Πλοήγησης στο διαδίκτυο στην πόλη της Καρδίτσας.

Με ιδιαίτερη επιτυχία και μεγάλη απήχηση του κοινού πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 29 Σεπτεμβρίου 2011 η Ημερίδα για την Ασφαλή Πλοήγηση στο Διαδίκτυο, στο Δημοτικό Κινηματοθέατρο της Καρδίτσας.

Η Ημερίδα, που διοργανώθηκε από τον Δήμο Καρδίτσας και το Επιμελητήριο Καρδίτσας, έπειτα από πρωτοβουλία του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη σε συνεργασία με το Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης και της Υπηρεσίας Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της Ελληνικής Αστυνομίας, είχε ως στόχο να ενημερώσει τους πολίτες για τη δύναμη του διαδικτύου καθώς και να τους ευαισθητοποιήσει, μέσα από τη διαδραστική τους συμμετοχή, ως προς τους κινδύνους που ελλοχεύουν κατά την πλοήγηση σε αυτό.

Την ημερίδα, που προλόγισαν ο Δήμαρχος Καρδίτσας κ. Κωνσταντίνος Παπαλός, ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Καρδίτσας κ. Βύρων Παππάς και ο Υπαρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας Αντιστράτηγος Ιωάννης Ραχωβίτσας παρακολούθησε πλήθος κόσμου ενώ επίσης, παρευρέθησαν εκπρόσωποι της κοινωνικοοικονομικής ζωής, των τοπικών φορέων και εκπρόσωποι των τοπικών Μέσων Ενημέρωσης.

Κατά την διάρκεια της Ημερίδας ο Προϊστάμενος της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος Αστυνομικός Διευθυντής Εμμανουήλ Σφακιανάκης μαζί με τους συνεργάτες του αναφέρθηκαν:

  • Στα πλεονεκτήματα των νέων τεχνολογιών και στη σωστή χρήση του διαδικτύου.
  • Στο επιβλαβές περιεχόμενο – συμπεριφορά στο διαδίκτυο.
  • Στα είδη του ηλεκτρονικού εγκλήματος.
  • Στην πρόληψη και αντιμετώπιση των ψηφιακών κινδύνων με ιδιαίτερη έμφαση στην προστασία των ανηλίκων από on – line παράνομο περιεχόμενο και στην προστασία των προσωπικών μας δεδομένων.
  • Στα συμπτώματα εξάρτησης των παιδιών από το διαδίκτυο και στα εργαλεία γονικού ελέγχου για τη διαδικτυακή τους προστασία.
  • Στη δράση της Υπηρεσίας Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος καθώς και σε περιστατικά που αντιμετωπίστηκαν με επιτυχία κατά τη διάρκεια της λειτουργία της.

Στο τέλος ακολούθησε εποικοδομητικός διάλογος με την κατάθεση θέσεων και ερωτήσεων από το κοινό προς τους εισηγητές. Η ημερίδα αυτή επιβεβαίωσε το ενδιαφέρον της τοπικής κοινωνίας για διοργάνωση ενημερωτικών εκδηλώσεων στην Περιφέρεια και αποτέλεσε εφαλτήριο ευαισθητοποίησης μικρών και μεγάλων στα θέματα που αφορούν την ασφαλή και ηθικά σωστή χρήση του διαδικτύου και όλων των διαδραστικών τεχνολογιών, που είναι πια κομμάτι της καθημερινότητας μας.

Με την ολοκλήρωση της Ημερίδας έγινε κλήρωση ενός DVD Player, μοιράστηκε εξειδικευμένο έντυπο υλικό και χορηγήθηκαν βεβαιώσεις παρακολούθησης σε όσους απάντησαν σε ερωτηματολόγια.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει