Πρακτικός οδηγός για τη συνέχιση της επιχειρηματικής λειτουργίας


Πρώτη καταχώρηση: Δευτέρα, 23 Μαρτίου 2020, 18:56

Σύσταση προς τις επιχειρήσεις να κρατούν ημερολόγιο επαφών για τη διευκόλυνση της ιχνηλάτησης σε περίπτωση κρούσματος, απηύθυνε σήμερα ο ΣΕΒ, μέσω του «Οδηγού για τη συνέχιση της επιχειρηματικής λειτουργίας» που έδωσε στη δημοσιότητα. Σύμφωνα με τον Οδηγό, αν εντοπισθεί κρούσμα σε επιχειρήσεις θα πρέπει να ακολουθήσουν τρία βήματα:

– Ενημερώνεται ο προϊστάμενος (ή ιατρός εργασίας αν υπάρχει) και ο εργαζόμενος απομακρύνεται άμεσα λαμβάνοντας και όλα τα απαραίτητα μέτρα.

– Ειδοποιείται άμεσα ο ΕΟΔΥ ώστε να παράσχει τις απαραίτητες οδηγίες.

– Απολυμαίνεται ο χώρος μετά την αποχώρηση του εργαζόμενου, σύμφωνα με τις οδηγίες του ΕΟΔΥ, ενώ το ίδιο γίνεται και σε κάθε χώρο από όπου έχει περάσει.

«Είναι αναγκαίο να γίνει αντιληπτό από όλους ότι επιχειρήσεις και εργαζόμενοι έχουν αμοιβαία συμφέροντα και στην κρίση αυτή λειτουργούν μαζί», σημειώνει ο σύνδεσμος και προσθέτει:

«Με δεδομένο ότι η προστασία της υγείας και τα μέτρα για τον περιορισμό της εξάπλωσης του κορονοϊού είναι η πρώτη προτεραιότητα για τις επιχειρήσεις, εξίσου σημαντικό είναι να διασφαλιστεί παράλληλα η οικονομική λειτουργία των επιχειρήσεων, για την προσφορά των απαραίτητων αγαθών και υπηρεσιών στους πολίτες, για τη διατήρηση του παραγωγικού ιστού την επόμενη μέρα, και για την προστασία των θέσεων εργασίας».

Όπως σημειώνεται, κάθε επιχείρηση καλείται να προσαρμοστεί στις σημερινές πρωτόγνωρες συνθήκες, προστατεύοντας τους εργαζόμενους, διατηρώντας τη λειτουργία, τις γραμμές εφοδιασμού, ενέργειας, επικοινωνίας και συναλλαγών, σε απρόβλεπτο προς το παρόν, χρονικό ορίζοντα.

Ο Οδηγός είναι ανηρτημένος στην ιστοσελίδα του ΣΕΒ, στη δ/νση: http://www.sev.org.gr/uploads/documents/OdigosSynexisisEpixeirimatikisLeitourgias.pdf Κ


Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα, 23 Μαρτίου 2020, 18:56

Πηγή: Zougla.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει