Προγράμματα και Δράσεις που υλοποιήθηκαν στο Δήμο Νοτίου Πηλίου

unnamed.jpgΔΙΑΒΑΣΤΕ την ανακοίνωση,όπως έφτασε στο e-Volos.gr:

Του Βαγγέλη Νασιόπουλου-Προέδρου Ποιότητας Ζωής του Δήμου

Από την αρχή της θητείας της, προτεραιότητα για τη δημοτική αρχή Νοτίου Πηλίου υπήρξε η εξασφάλιση ενός βιώσιμου και υγιούς περιβάλλοντος. Η καθαριότητα είναι δείγμα σεβασμού και συστατικό στοιχείο πολιτισμού κάθε κοινωνίας, με συνέπειες στην εμπορική, οικονομική και τουριστική ζωή όλου του Δήμου.

Βασική προτεραιότητά μας ήταν και παραμένει μία. Οι ανθρώπινες ανάγκες. Με βάση αυτό το κριτήριο καθορίζονται οι προτεραιότητες μας. Με βάση αυτό το κριτήριο ιεραρχούνται οι παρεμβάσεις μας σε όλο το Δήμο Νοτίου Πηλίου.

Οι αγωνίες των δημοτών είναι και δικές μας αγωνίες. Και τις λύσεις τις δίνουμε μαζί για καθαρό περιβάλλον, προστασία των ελεύθερων χώρων, για την αναβάθμιση της περιοχής, την τόνωση της τοπικής οικονομίας.

Συνεχίζουμε στη νέα Δημοτική θητεία με συγκεκριμένο πρόγραμμα ισόρροπης ανάπτυξης όλων των Δημοτικών Ενοτήτων, με σχέδιο για μεγαλύτερη συνοχή και βιώσιμη ανάπτυξη που αναβαθμίζει την ποιότητα ζωής και διαμορφώνει καλύτερες συνθήκες διαβίωσης και εργασίας.

«Στην τριετία που πέρασε η διαρκής προσπάθεια του Δήμου μας, για την αναβάθμιση προς το καλύτερο της ποιότητας ζωής των πολιτών και επισκεπτών ήταν ένα από τα σημαντικότερα επιτεύγματα της Δημοτικής Αρχής», αναφέρει ο Πρόεδρος της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής Νοτίου Πηλίου, Αντιδήμαρχος Ευαγ. Νασιόπουλος.

Ειδικότερα, στους επιμέρους τομείς της Επιτροπής Ζωής, υλοποιήθηκαν τα εξής:

Α) Προστασία του περιβάλλοντος

Η υπηρεσία Καθαριότητας πολλές φορές με μηδαμινό σχεδόν προσωπικό στάθηκε αντάξια των προσδοκιών. Συχνή αποκομιδή σε όλους τους οικισμούς του Δήμου χωρίς να παρατηρηθούν προβλήματα, πλην ελάχιστων ατυχών γεγονότων όπως οι ζημίες απορριμματοφόρων λόγω παλαιότητας του στόλου, εντατικοποίηση δρομολογίων κατά τις τουριστικές περιόδους, φτάνοντας στους καλοκαιρινούς μήνες την καθημερινή αποκομιδή 7 ημέρες την εβδομάδα.

Ως βασική συνιστώσα της προστασίας του περιβάλλοντος, η ανακύκλωση απορριμμάτων, αποτελεί προτεραιότητα της δημοτικής Αρχής.

Προχωρήσαμε στην εγκατάσταση 136 μπλε κάδων ανακύκλωσης και 17 κάδων φωτοκύκλωσης, λειτουργώντας έτσι πλήρη προγράμματα Ανακύκλωσης και Φωτοκύκλωσης σε όλες τις Τοπικές Κοινότητες του Δήμου μας.

Β) Προγράμματα στείρωσης και περίθαλψης αδέσποτων ζώων

Δεσμευτήκαμε από την πρώτη στιγμή να μεριμνήσουμε για την προστασία και την ευζωία των αδέσποτων ζώων, διασφαλίζοντας την εφαρμογή των ισχυόντων νόμων και διεκδικώντας τα σχετικά κονδύλια που δικαιούται ο Δήμος.

Ο Δήμος Νοτίου Πηλίου μετά από σχετική ανάθεση σε κτηνιάτρους λειτουργεί το συγκεκριμένο πρόγραμμα, προστατεύοντας τα ζώα, κυρίως σκύλους και γάτες από ανεξέλικτη αύξηση του πληθυσμού και από τραυματισμούς αυτών περιθάλποντάς τα.

Ο Δήμος συνεργάστηκε με σχετική σύμβαση με τις κυρίες Αργυρώ Κουκουσέλη και Τερέζα Ζίμκεν . Επίσης σε συνεργασία με την Εθελοντική Δράση Κτηνιάτρων Ελλάδος, που προσκάλεσε ο Δήμος Νότιου Πηλίου στις 15-16/02/2014, περιθάλφθηκαν 100 ζώα (σκύλοι και γάτες).

Γ) Κανονιστικές αποφάσεις

Λαμβάνοντας αποφάσεις για πρωταρχικά θέματα στην λειτουργία του Δήμου μας, ψηφίστηκαν οι εξής κανονιστικές αποφάσεις, ανακουφίζοντας Δημότες ως προς την καθημερινότητα στην λειτουργία του Δήμου.

1. Κανονιστική καθαριότητας
2. Κανονιστική ύδρευσης – άρδευσης
3. Κανονιστική πλατειών
4. Κανονιστική νεκροταφείων

Δ) Μελέτες και έργα συντήρησης και βελτίωσης του οδικού δικτύου αρμοδιότητας του Δήμου .

Συντήρηση του Αγροτικού δικτύου σε όλες τις Τοπικές Κοινότητες, για να μπορούν οι Αγρότες να μεταβαίνουν στα κτήματα τους, κυκλοφοριακές αλλαγές για την καλύτερη εξυπηρέτηση των πολιτών αλλά και τουριστών, όπως η παράκαμψη κάτω Γατζέας με την κυκλοφορία να μεταβιβάζεται κατά τους καλοκαιρινούς μήνες στον πρώτο παράλληλο δρόμο.
Παρεμβάσεις με τσιμεντοστρώσεις ή ασφαλτοστρώσεις σε εσωτερική οδοποιία εντός των οικισμών.

Διανοίξεις καινούριων δρόμων σε συνοικίες ή αγροτικές περιοχές όπου πριν δεν υπήρχαν.

Ε) Προγράμματα διανομής τροφίμων και καυσόξυλων

Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά ο Δήμος μας συντάχθηκε στο πρόγραμμα διανομής τροφίμων του υπουργείου Ανάπτυξης, προσφέροντας στους δημότες τρόφιμα. Επίσης σε Τοπικές Κοινότητες όπου κατέχουν κοινοτικό δάσος, προέβη σε υλοτόμηση για τις ανάγκες των κατοίκων των τοπικών κοινοτήτων, προσφέροντας σε χαμηλή τιμή καύσιμη ύλη για τους χειμώνες.

Συνεχίζουμε με στρατηγική και ανάπτυξη, κοινωνική συνοχή, αξιοποίηση των δυνατοτήτων και επιπλέον με ρεαλιστικό σχεδιασμό αλλά και
όραμα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει