Προειδοποιεί για τους κινδύνους που αντιμετωπίζει η οικονομία της Βρετανίας


Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 8 Οκτωβρίου 2020, 12:42

Ο διοικητής της κεντρικής Τράπεζας της Αγγλίας Andrew Bailey, προειδοποίησε για τους κινδύνους που απειλούν την βρετανική οικονομία, καθώς προσπαθεί να διευρύνει την ανάκαμψή του από την κρίση του κορονοϊού.

Ο Bailey δήλωσε σε διαδικτυακό webinar από την Κομισιόν ότι το βρετανικό ΑΕΠ στο γ΄ τρίμηνο πιθανώς διαμορφώθηκε κατά 7%-10% χαμηλότερα από τα επίπεδα προ πανδημίας, σχόλια αντίστοιχα με αυτά στα οποία είχε προχωρήσει πριν από δύο εβδομάδες.

Αν και αυτό αποτελεί ανάκαμψη από την πτώση άνω του 20% νωρίτερα φέτος, η ανάκαμψη ήταν πολύ άνιση καθώς κάποιοι κλάδοι συνέχισαν να αντιμετωπίζουν περιορισμούς.

«Υπάρχει ένα πρωτοφανές επίπεδο αβεβαιότητας αυτή τη στιγμή. Και οι κίνδυνοι, φοβάμαι –σίγουρα όπως τους βλέπουμε- ότι είναι για περαιτέρω πτώση», τόνισε ο Bailey επικαλούμενος την πρόσφατη αύξηση των κρουσμάτων του κορονοϊού στη Βρετανία.

Ερωτηθείς για την προοπτική μιας εμπορικής συμφωνίας μεταξύ Βρετανίας και ΕΕ πριν από το τέλος της μεταβατικής περιόδου (31 Δεκεμβρίου), ο Bailey δήλωσε πως είναι κρίσιμο οι οικονομίες να παραμείνουν ανοιχτές.

«Κανείς δεν ωφελείται από τον προστατευτισμό κατά την άποψή μου», τόνισε.

Πρόσθεσε ακόμη ότι η μετάβαση της Βρετανίας από το Brexit δεν θα είναι εύκολη και «θα ήταν ευκολότερο εάν δεν χρειαζόταν να αντιμετωπίσουμε και τον κορονοϊό».


Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 8 Οκτωβρίου 2020, 12:42

Πηγή: Zougla.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει