Προκαλεί δικηγόρος χούλιγκανς της Ντιναμό Ζάγκρεμπ


Έντονες αντιδράσεις έχει προκαλέσει τις τελευταίες ώρες ανάρτηση δικηγόρου χούλιγκανς της Ντιναμό Ζάγκρεμπ ο οποίος αναφέρθηκε με απρεπείς χαρακτηρισμούς στους οπαδούς της ΑΕΚ με αφορμή τα επεισόδια και την δολοφονία στην Νέα Φιλαδέλφεια.

Ο δικηγόρος που έχει εκπροσωπήσει μέλη των «Bad Blue Boys» σε αρκετές δίκες και είναι δηλωμένος οπαδός της Ντινάμο Ζάγκρεμπ, ανέφερε ότι, «οι οπαδοί της ΑΕΚ είναι τα μεγαλύτερα ανθρώπινα αποβράσματα που υπάρχουν. Είναι ανθρώπινα σκουπίδια, ναρκομανείς, αριστεροί και αναρχικοί, που πετούν μολότοφ και ποδοπατούν κεφάλια».

Υποστήριξε, μάλιστα, ότι τα γεγονότα συνέβησαν τελείως διαφορετικά και σε καμία περίπτωση δε διαδραματίστηκαν, όπως τα περιγράφουν τα μέσα ενημέρωσης. Σύμφωνα με την INDEX, τη μεγαλύτερη κροατική ιστοσελίδα, που ήρθε σε επικοινωνία με τον δικηγορικό σύλλογο της χώρας, γίνονται όλες οι απαραίτητες ενέργειες για να παρθούν οι ορθότερες αποφάσεις, σε σχέση με το εάν έχει ασκηθεί πειθαρχική δίωξη εναντίον του.

Τι απαντά ο κροατικός δικηγορικός σύλλογος 

«Σχετικά με την ερώτησή σας για τις αναρτήσεις του Ντάβοριν Κάρατζιτς, δικηγόρου στο Ζάγκρεμπ, ο οποίος στο προφίλ του στο Facebook αναφέρθηκε στη σύγκρουση μεταξύ οπαδών των συλλόγων της Ντιναμό Ζάγκρεμπ και της ΑΕΚ, σας ενημερώνουμε ότι η Πειθαρχική Εισαγγελία του Κροατικού Δικηγορικού Συλλόγου έχει σχηματίσει επίσημα πειθαρχική έρευνα, βάσει των διατάξεων του Καταστατικού του Κροατικού Δικηγορικού Συλλόγου. Θα διεξαχθούν έρευνες κατά του διορισμένου δικηγόρου, προκειμένου να διαπιστωθεί εάν υπάρχουν λόγοι για τη λήψη απόφασης για κίνηση πειθαρχικής διαδικασίας.

Οι πειθαρχικές διαδικασίες ενώπιον των πειθαρχικών οργάνων του Κροατικού Δικηγορικού Συλλόγου ορίζονται από τις διατάξεις του νόμου για τον δικηγορικό σύλλογο και το καταστατικό του δικηγορικού συλλόγου της Κροατίας και στις πειθαρχικές διαδικασίες, βάσει των διατάξεων του άρθρου 76 του νόμου για τον δικηγορικό σύλλογο. Εφαρμόζονται, παράλληλα, οι διατάξεις του Ποινικού Κώδικα και του Νόμου για την Ποινική Δικονομία», ήταν η απάντηση του δικηγορικού συλλόγου Κροατίας.Zougla.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει