Προκαταρκτική έρευνα μετά την εκκένωση κτηρίου στη δυτική είσοδο της πόληςΤη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης παρήγγειλε η Εισαγγελία Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης ύστερα από την εκκένωση ημιτελούς κτηριακού συγκροτήματος στην περιοχή της οδού Γιαννιτσών, στη δυτική είσοδο της πόλης, όπου, υπό συνθήκες εξαθλίωσης, διαβιούσαν τον τελευταίο καιρό δεκάδες μετανάστες.

Με παραγγελία προς τη Διεύθυνση Αλλοδαπών Θεσσαλονίκης η Εισαγγελία ζητεί να διερευνηθούν ποινικά αξιόποινες πράξεις, συνδεόμενες με τις συνθήκες άφιξης και διαβίωσης των μεταναστών στο σημείο. Όπως έγινε γνωστό, εκτός από παραβάσεις του υγειονομικού κώδικα και του νόμου περί αλλοδαπών, θα ερευνηθεί πιθανή εμπλοκή οργανωμένου κυκλώματος διακίνησης παράτυπων μεταναστών.

Σημειώνεται, ότι από το εκκενωθέν κτίσμα προσήχθησαν συνολικά 109 αλλοδαποί, ανάμεσα στους οποίους Πακιστανοί, Αφγανοί, Ιρακινοί κ.α. Απ’ αυτούς οι 61 διαπιστώθηκε κατά τον αστυνομικό έλεγχο που ακολούθησε ότι δεν διέθεταν τα απαραίτητα έγγραφα που να δικαιολογούν την νόμιμη παραμονή τους στην ελληνική επικράτεια, ενώ οδηγήθηκαν στη Διεύθυνση Αλλοδαπών προκειμένου να καταγραφούν. Οι υπόλοιποι ήταν εφοδιασμένοι με τα απαραίτητα έγγραφα και μετά τον έλεγχο αφέθηκαν ελεύθεροι.

Η επιχείρηση εκκένωσης έγινε το πρωί της Παρασκευής, μετά από καταγγελίες περιοίκων περί έντονης δυσοσμίας και συνθήκες που εγκυμονούν κινδύνους για την δημόσια υγεία.

Πληροφορίες: ΑΠΕ – ΜΠΕ/ Πηγή φωτογραφίας: thestival.gr


Τελευταία ενημέρωση: Σάββατο, 6 Οκτωβρίου 2018, 05:41

Πηγή: Zougla.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει