Προκαταρκτική εξέταση για το γηροκομείο στον Εύοσμο μετά τα πολλαπλά κρούσματα Covid-19


Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 20 Αυγούστου 2020, 15:48

Προκαταρκτική εξέταση για να διερευνηθούν τυχόν ευθύνες σχετικά με τη διασπορά του κορωνοϊού και σε δεύτερο γηροκομείο («Εστία Παπαγεωργίου») της Θεσσαλονίκης παρήγγειλε σήμερα ο εισαγγελέας Ποινικής Δίωξης, Άγγελος Βάσσιος.

Να σημειωθεί ότι μέχρι και χθες, το βράδυ της Τετάρτης, αναγνώστης του zougla.gr κατήγγειλε στην ηλεκτρονική μας εφημερίδα, ότι δεν έχει οριστεί καμία εισαγγελική έρευνα για τη διασπορά του Covid-19 στο εν λόγω γηροκομείο στον Εύοσμο και πως είναι πολύ πιθανό τα κρούσματα να προήλθαν δια μέσου της Θείας Κοινωνίας. 

Θετικοί στον ιό Covid-19 διαγνώστηκαν 15 ηλικιωμένοι που διέμεναν στο Ίδρυμα «Εστία Παπαγεωργίου» της Iεράς Μητροπόλεως Νεαπόλεως- Σταυρουπόλεως, καθώς και επτά άτομα από το προσωπικό. Οι 12 από τους ηλικιωμένους νοσηλεύονται στο νοσοκομείο Παπαγεωργίου, οι δύο στο Ιπποκράτειο και ένα άτομο στο Παπανικολάου (οι περισσότεροι με ήπια συμπτώματα), ενώ οι επτά εργαζόμενοι βρίσκονται σε κατ΄οίκον περιορισμό.

Παράλληλα, σε εξέλιξη βρίσκεται η διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης και για τον οίκο ευγηρίας στο Ασβεστοχώρι, όπου εντοπίστηκαν 36 κρούσματα κορωνοϊού (33 ηλικιωμένοι-τρόφιμοι, 3 εργαζόμενοι) ενώ έξι από τους ηλικιωμένους που νοσηλεύονται από τις 12 Αυγούστου σε νοσοκομεία της πόλης έχασαν την ζωή τους από επιπλοκές του Covid-19.

Ο προϊστάμενος της εισαγγελίας πρωτοδικών Στέφανος Ζαρκαντζιάς, από τις 13 Αυγούστου έχει ζητήσει για το γηροκομείο τη διενέργεια επείγουσας προκαταρκτικής εξέτασης, με βάση το άρθρο 285 του Ποινικού Κώδικα (Ν. 4619/2019) περί παραβίασης των μέτρων για να αποτραπεί η εισβολή ή η διάδοση μιας μεταδοτικής ασθένειας, όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Μετά τον επανέλεγχο και την ιχνηλάτηση στον οίκο ευγηρίας του Ασβεστοχωρίου, τα κρούσματα ανήλθαν σε 42 καθώς ακόμη έξι άτομα βρέθηκαν θετικά.


Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 20 Αυγούστου 2020, 15:48

Πηγή: Zougla.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει