«Προσβολή στον Κεμάλ το κήρυγμα που ακούστηκε στην Αγία Σοφία», γράφει η Cumhuriyet


Πρώτη καταχώρηση: Σάββατο, 25 Ιουλίου 2020, 17:30

Μπορεί η 24η Ιουλίου να χαρακτηρίστηκε ως ιστορική ημέρα για την πλειοψηφία του τουρκικού Τύπου, αφού η μουσουλμανική προσευχή ακούστηκε για πρώτη φορά μετά από 86 χρόνια στην Αγιά Σοφιά, ωστόσο, η εφημερίδα Cumhuriyet, φιλικά προσκείμενη στην αντιπολίτευση, αποτέλεσε εξαίρεση.

Όπως μετέδωσε η Deutsche Welle, το πρωτοσέλιδο της εφημερίδας έφερε τον τίτλο «Προσβολή στον Κεμάλ», αναφερόμενη στην ομιλία του Προέδρου θρησκευτικών υποθέσεων Αλί Ερμπάς που είπε ότι όποιος άλλαξε την χρήση της Αγίας Σοφίας είναι καταραμένος.

Επίσης στην ίδια εφημερίδα στο πρωτοσέλιδο καταγράφεται και η αντίδραση του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος που βρήκε κλειστή την πόρτα του μαυσωλείου του Κεμάλ, την ώρα που γινόταν η προσευχή στην Αγία Σοφία.

Τους ανακοινώθηκε ότι έχει γίνει απολύμανση. Το Ρεπουμπλικανικό Κόμμα και διάφορες ΜΚΟ είχαν πάει να επισκεφθούν το μαυσωλείο για την επέτειο της Συνθήκης της Λωζάνης και κατάφεραν να μπουν μέσα μετά από δίωρη διαμαρτυρία.

Παράλληλα οι νομαρχίες της Αττάλειας και της Σμύρνης ακύρωσαν την κατάθεση στεφάνου για την επέτειο της Συνθήκης με αφορμή τα μέτρα για τον κορωνοϊό.

Η αξιωματική αντιπολίτευση αντιδρά λέγοντας πως δεν τρέχει τίποτα με τον κορωνοϊό όταν πρόκειται για την προσευχή στην Αγία Σοφία.

Δείτε το πρωτοσέλιδο της εφημερίδας: 


Τελευταία ενημέρωση: Σάββατο, 25 Ιουλίου 2020, 17:30

Πηγή: Zougla.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει