Προσλήψεις 44 ατόμων στο Δήμο Νοτίου Πηλίου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ την ανακοίνωση, όπως έφτασε στο e-Volos.gr:

Στην πρόσληψη συνολικά 44 ατόμων που θα απασχοληθούν σε διάφορες υπηρεσίες του δήμου, αποφάσισε στην πρόσφατη συνεδρίαση του, το Δημοτικό Συμβούλιο Νοτίου Πηλίου. Ειδικότερα, οι προσλήψεις αφορούν εργάτες καθαριότητας, οδηγούς απορριμματοφόρου, χειριστών μηχανημάτων και υδρονομέων άρδευσης.

Συγκεκριμένα, με έγγραφο του στις 22 Φεβρουαρίου 2016, το Υπουργείο Εσωτερικών, ζήτησε από το Δήμο Νοτίου Πηλίου, να προχωρήσει στον προγραμματισμό εκτάκτου προσωπικού για το 2016. Το θέμα λόγω του χαρακτηρισμού του ως εξαιρετικά επείγον, συζητήθηκε εκτός ημερήσιας διάταξης ως έκτακτο στο Δημοτικό Συμβούλιο Νοτίου Πηλίου και αποφασίσθηκε να ζητηθεί η πρόσληψη για έξι μήνες, 15 εργατών καθαριότητας, τεσσάρων οδηγών απορριμματοφόρων και δύο χειριστών μηχανημάτων έργου.

Όπως ανέφερε ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Βαγγέλης Νασιόπουλος, «η επικείμενη πρόσληψη των 21 ατόμων στο Δήμο Νοτίου Πηλίου για 6 μήνες όταν εγκριθεί, θα βοηθήσει τόσο την υπηρεσία μας, όσο και τους συμπολίτες μας που θα βρουν εργασία, σε αυτήν τη δύσκολη περίοδο. Στόχος μας είναι να ανταπεξέλθουμε στις αυξημένες ανάγκες που παρουσιάζει ο δήμος Νοτίου Πηλίου, που είναι τεράστιος κυριολεκτικά σε έκταση, στα θέματα καθαριότητας. Για μια ακόμη φορά κάνω έκκληση τόσο στους δημότες, όσο και στους επισκέπτες να διατηρούν τους δημόσιους και δημοτικούς χώρους καθαρούς».
Πρόσληψη υδρονομέων

Στο μεταξύ, έγκαιρα η δημοτική αρχή Νοτίου Πηλίου προχωρά στην πρόσληψη υδρονομέων άρδευσης για το 2016, προκειμένου να αντιμετωπίσει τις ανάγκες που αναμένεται να παρουσιαστούν την περίοδο του καλοκαιριού. Είναι χαρακτηριστικό, ότι οι προσλήψεις υδρονομέων άρδευσης πραγματοποιούνταν από το μήνα Μάιο και μετά, στη καλύτερη των περιπτώσεων σε όλους τους δήμους. Αυτή τη φορά ο Δήμος Νοτίου Πηλίου, λόγω σωστού προγραμματισμού, δήλωσε έτοιμος να ξεκινήσει τη διαδικασία.

Ειδικότερα, αποφασίστηκε να προσληφθούν, πέντε υδρονομείς άρδευσης στην Τοπική Κοινότητα Μηλεών, έξι στην Τοπική Κοινότητα Βυζίτσας, τέσσερις στην Τοπική Κοινότητα Πινακατών και οκτώ στην Τοπική Κοινότητα Αγ. Γεωργίου Νηλείας.

«Η επικείμενη έναρξη της αρδευτικής περιόδου καθιστά επιτακτική την ανάγκη της άμεσης τοποθέτησης υδρονομέων άρδευσης, σε διαφορετική περίπτωση ελλοχεύει ο κίνδυνος της καταστροφής των αγροτικών καλλιεργειών και συνακολούθως του αγροτικού πληθυσμού ο οποίος, εν μέσω της οικονομικής κρίσης, προσπαθεί να επιβιώσει», πρόσθεσε ο αντιδήμαρχος Βαγγέλης Νασιόπουλος.

Παραχώρηση δάσους στους κατοίκους

Στο μεταξύ, με απόφαση του το Δημοτικό Συμβούλιο Νοτίου Πηλίου, ενέκρινε την παραχώρηση της εκμετάλλευσης του Δημοτικού Δάσους στην περιοχή του πρώην δήμου Μηλεών, στον Αγροτικό – Δασικό Συνεταιρισμό «ΚΕΝΤΑΥΡΟΣ» για την κάλυψη των ατομικών αναγκών ξύλευσης κατοίκων της κοινότητας.

Σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο κ. Βαγγέλη Νασιόπουλο, που ήταν και ο εισηγητής του θέματος στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, «η συγκεκριμένη απόφαση θα ωφελήσει πολλούς κατοίκους της περιοχής, οι οποίοι θα προμηθευτούν ξύλα για να αντιμετωπίσουν τον επόμενο χειμώνα. Θα υπάρχει μείωση εξόδων στον οικογενειακό προϋπολογισμό και 50 οικογένειες που απασχολούνται στο συνεταιρισμό θα έχουν εργασία.

Συνεχίζουμε μια πετυχημένη δράση που ξεκίνησε τα τελευταία χρόνια».

Μπορεί επίσης να σας αρέσει