Προσπάθεια από την Τουρκία να προκαλέσει κλιμάκωση της έντασης με την ΕλλάδαΠρώτη καταχώρηση: Παρασκευή, 2 Απριλίου 2021, 12:49

Προσπάθεια της Τουρκίας να κλιμακώσει την ένταση με την Ελλάδα, υποβοηθώντας βάρκες μεταναστών να περάσουν στα ελληνικά χωρικά ύδατα, καταγγέλλει με δήλωσή του ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, Νότης Μηταράκης, ως συνέχεια της σχετικής ανακοίνωσης του Αρχηγείου του Λιμενικού.

«Σήμερα το πρωί, η Ελληνική Ακτοφυλακή ανέφερε πολλαπλά περιστατικά, κατά τα οποία η Τουρκική Ακτοφυλακή και το Τουρκικό Ναυτικό συνόδευσαν αμφίβολης ποιότητας βάρκες μεταναστών στα σύνορα της Ευρώπης, σε μια προσπάθεια να προκαλέσει κλιμάκωση με την Ελλάδα» αναφέρει συγκεκριμένα ο κ. Μηταράκης και προσθέτει: «Είναι πέραν πάσης αμφιβολίας ότι αυτοί οι μετανάστες αναχώρησαν από τις τουρκικές ακτές και δεδομένου ότι υποβοηθήθηκαν από την Τουρκία δεν διέτρεχαν κίνδυνο».

Ο υπουργός Μετανάστευσης καλεί την Τουρκία να σταματήσει «αυτή την αδικαιολόγητη πρόκληση», να επιστρέψει τους μετανάστες με ασφάλεια στην Τουρκία και να συμμορφωθεί με την Κοινή Δήλωση ΕΕ-Τουρκίας.


Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 2 Απριλίου 2021, 13:11Zougla.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει