Προσπάθεια Μεϊκόπουλου – Μπακαλέξη να αποκτήσει το Γηροκομείο Βόλου Ασφαλιστική Ενημερότητα

Το θέμα στη συνάντηση μεταξύ του Βουλευτή Μαγνησίας του ΣΥΡΙΖΑ με τον Διοικητή του ΕΦΚΑ και τη Γενική Διευθύντρια του ΚΕΑΟ

Συνάντηση πραγματοποίησε το πρωί της Τρίτης 15 Μαΐου 2017 ο Βουλευτής Μαγνησίας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος με τον Διοικητή του ΕΦΚΑ κ. Αθ. Μπακαλέξη και τη Γενική Διευθύντρια του ΚΕΑΟ κ. Β. Χατζηευσταθιάδου για ζητήματα του Γηροκομείου Βόλου.

Μεταξύ των θεμάτων που συζητήθηκαν στη συνάντηση που επιδίωξε και κατάφερε ο Βουλευτής, προς βοήθεια του ιδρύματος και των εκπροσώπων του, που ήταν παρόντες, ώστε να βρεθούν λύσεις, έγινε εκτενής αναφορά στην αναγκαιότητα να αποκτήσει το Γηροκομείο την απαραίτητη ασφαλιστική ενημερότητα, ώστε να έχει τη δυνατότητα να ρευστοποιήσει ακίνητη περιουσία του προκειμένου να προχωρήσει στην εξόφληση των ληξιπρόθεσμων οφειλών του προς τον ΕΦΚΑ.

Ο Βουλευτής από τη μεριά του ανέφερε, ότι η εύρυθμη επικοινωνία μεταξύ των φορέων της πόλης και των φορέων της Κεντρικής Διοίκησης είναι ζωτικής σημασίας, προκειμένου να επιλύονται με ταχύτητα και αποτελεσματικότητα τα όποια τοπικά ζητήματα προκύπτουν. Ειδικά για την περίπτωση του Γηροκομείου του Βόλου, ο Βουλευτής τόνισε ότι πρόκειται για ένα Ίδρυμα νευραλγικής σημασίας με σημαντικό κοινωνικό έργο και στήριξη στην τοπική κοινωνία του Βόλου και είναι υποχρέωση όλων των πολιτικών και κοινωνικών παραγόντων του τόπου να συνδράμουν με οποιοδήποτε τρόπο, ώστε το Γηροκομείο να μπορέσει να ανταποκριθεί στις οικονομικές του υποχρεώσεις για να συνεχίσει να προσφέρει αμέριστη αρωγή και φροντίδα στους πολίτες που το έχουν ανάγκη.

Όπως αναφέρεται στην σχετική ανακοίνωση, τόσο ο Διοικητής του ΕΦΚΑ, όσο και η Γενική Διευθύντρια του ΚΕΑΟ, λαμβάνοντας υπόψη τις πιο πάνω επισημάνσεις και τον κοινωφελή χαρακτήρα του Γηροκομείου, δεσμεύτηκαν να εξετάσουν το θέμα ώστε να προβούν στις απαραίτητες ενέργειες, που θα καταστήσουν εφικτή τη σταδιακή αποπληρωμή των οφειλών του Ιδρύματος.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει