Προσπάθειες να διασφαλιστεί η έγκαιρη κατασκευή των κλειστών κέντρων στα νησιά


Πρώτη καταχώρηση: Παρασκευή, 16 Οκτωβρίου 2020, 19:06

«Η παρακολούθηση και επίβλεψη της ταυτόχρονης κατασκευής» των κλειστών κέντρων στα νησιά «εκφεύγει των δυνατοτήτων της υφιστάμενης στελέχωσης της Τεχνικής Υπηρεσίας του υπουργείου», σημειώνει σε ανακοίνωσή του το υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου.

Για το λόγο αυτό, επισημαίνει, «αποφασίστηκε η ανάθεση εξειδικευμένων συμβουλευτικών υπηρεσιών τεχνικής και επιχειρησιακής υποστήριξης του υπουργείου ούτως ώστε να διασφαλιστεί η έγκαιρη και σύμφωνα με τις προβλεπόμενες διαδικασίες ανάθεση, χρηματοδότηση και υλοποίηση των έργων κατασκευής νέων δομών φιλοξενίας».

Απαντώντας σε δημοσιεύματα για τον διαγωνισμό παροχής συμβουλευτικών υπηρεσιών, το υπουργείο Μετανάστευσης διευκρινίζει επίσης, ότι «η ανάθεση των υπηρεσιών αυτών γίνεται με πλήρη διαφάνεια μέσω της προκήρυξης ανοικτού διεθνούς διαγωνισμού για τη σύναψη συμφωνίας-πλαίσιο. Έχει άλλωστε δημοσιευθεί τόσο στην Εφημερίδα Ευρωπαϊκών Κοινοτήτων όσο και στη Διαύγεια».

Προσθέτει δε, ότι «η σύναψη συμφωνίας πλαίσιο δεν δημιουργεί καμία δέσμευση στο υπουργείο για να αναθέσει στον επιλεγέντα ανάδοχο το σύνολο ή έστω και μέρος των ζητούμενων υπηρεσιών» και το υπουργείο «διατηρεί το δικαίωμα να αναθέτει, μέσω της σύναψης εκτελεστικών συμβάσεων, όποτε παρουσιαστεί σχετική ανάγκη τμήματα των ζητούμενων υπηρεσιών».

Τέλος, καταλήγει ότι «η ανάθεση των υπηρεσιών κρίθηκε απαραίτητη και από τις υπηρεσίες της ΕΕ, η οποία μάλιστα θα τις χρηματοδοτήσει μέσω του Ταμείου Ασύλου Μετανάστευσης και Ένταξης σε ποσοστό 100%».

Πηγή: ΑΠΕ


Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 16 Οκτωβρίου 2020, 19:06

Πηγή: Zougla.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει