Προστάτεψε το κινητό σου από κακόβουλο λογισμικό και υποκλοπή στοιχείων

[ad_1]


Πρώτη καταχώρηση: Δευτέρα, 8 Μαρτίου 2021, 21:15

Προστάτεψε το κινητό σου από κακόβουλο λογισμικό και υποκλοπή στοιχείων

Το κακόβουλο λογισμικό αποτελεί μία από τις πιο κοινές απειλές για τους χρήστες κινητής. Μπορούν να εισβάλλουν στη συσκευή σας και να προκαλέσουν βλάβες σε αρχεία, χωρίς καν να το γνωρίζετε.


Μέσα στο 2020 εντοπίστηκαν σε φορητές συσκευές παγκοσμίως πάνω από 5,6 εκατ. κακόβουλα πακέτα εγκατάστασης, 157.000 τραπεζικά trojan και πάνω από 20.000 ransomware.*


Οι τάσεις δείχνουν ότι οι κυβερνοεγκληματίες χρησιμοποιούν εργαλεία social engineering, όπως την “κάλυψη” κακόβουλου λογισμικού ως κάποια γνωστή εφαρμογή, ώστε να μπερδέψουν τον χρήστη. Το 2020 έδωσε πολλές ευκαιρίες σε αυτούς τους εγκληματίες, ώστε να καταφέρουν να διεισδύσουν στις συσκευές των χρηστών, καλύπτοντας τα ίχνη τους, αποσπώντας πληροφορίες, προσωπικά στοιχεία και άλλα πολλά.Η λύση σε αυτό είναι η προστασία που μπορεί να σου προσφέρουν τα εξειδικευμένα προγράμματα, όπως είναι το Cosmote Mobile Security. Η υπηρεσία online προστασίας της Cosmote μπορεί να προστατέψει από κακόβουλο λογισμικό, επιθέσεις με αντάλλαγμα λύτρα (ransomware), επιθέσεις με τη μορφή email (malware email) και επιθέσεις με τη μορφή διαφημίσεων (malvertising).


Το Mobile Security της Cosmote κατάφερε και απέκλεισε 4.186.436 απειλές σε συσκευές των συνδρομητών της μόλις μέσα στις τελευταίες 30 ημέρες, προστατεύοντας έτσι τα προσωπικά δεδομένα, αλλά και τις online συναλλαγές των χρηστών της απέναντι σε ιούς και χάκερς.

 

Για να μάθετε περισσότερα, μπορείτε να πατήσετε εδώ.


*Σύμφωνα με στοιχεία της Kaspersky


Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα, 8 Μαρτίου 2021, 21:15

[ad_2]

Zougla.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει