Προστασία της δημοκρατίας από εγκληματικές οργανώσεις και πρόσωπαΠρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 2 Φεβρουαρίου 2023, 20:45

«Στο εξής δεν θα μπορούν να συμμετέχουν στην εκλογική διαδικασία σχήματα που έχουν ως ουσιαστικό αρχηγό κάποιον που έχει καταδικαστεί ως εγκληματίας» ανέφερε σε ανάρτηση του στο twitter ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης για την τροπολογία που κατατέθηκε στη Βουλή, και εμποδίζει τους καταδικασμένους ως εγκληματίες, να διεκδικούν την ψήφο των πολιτών ως τυπικοί ή άτυποι επικεφαλής πολιτικών σχημάτων.

«Αυτό προφανώς θα κρίνεται από τον Άρειο Πάγο, ο οποίος είναι και ο αρμόδιος κατά το Σύνταγμα να ανακηρύσσει τα υποψήφια κόμματα” σημείωσε ο κ. Μητσοτάκης. Ο πρωθυπουργός τόνισε επίσης ότι είναι “μία πολύ σημαντική διάταξη για την προστασία της δημοκρατίας από εγκληματικές οργανώσεις και πρόσωπα. Μία διάταξη αντίστοιχη με αυτή που ισχύει ήδη σε αρκετές ευρωπαϊκές χώρες και αποβλέπει στη θωράκιση της ομαλότητας και των συνταγματικών ελευθεριών».

Στην εξόδιο ακολουθία του σμηναγού Τσιτλακίδη την Παρασκευή ο Κυρ. Μητσοτάκης

Ο πρωθυπουργός Κυρ. Μητσοτάκης το πρωί της Παρασκευής 3 Φεβρουαρίου, θα μεταβεί στον Γρανίτη Δράμας για να παραστεί στην εξόδιο ακολουθία του Σμηναγού (Ι) Ευστάθιου Τσιτλακίδη, ο οποίος έχασε τη ζωή του όταν το F4-E Phantom II στο οποίο επέβαινε μαζί με τον Μάριο- Μιχαήλ Τουρούτσικα, κατέπεσε στη θαλάσσια περιοχή της Ανδραβίδας.


Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 2 Φεβρουαρίου 2023, 21:08Zougla.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει