“Προσωπική μας αποτυχία το τέταρτο κύμα κορωνοϊού”Πρώτη καταχώρηση: Παρασκευή, 20 Αυγούστου 2021, 19:33

Το τέταρτο κύμα έφτασε στη Γερμανία – όχι μόνο το Ινστιτούτο Ρόμπερτ Κοχ είναι πεπεισμένο γι’ αυτό, αλλά και ο πρόεδρος του Παγκόσμιου Ιατρικού Συλλόγου, καθηγητής Φρανκ Ούλριχ Μοντγκόμερι, ο οποίος χαρακτηρίζει την έλευσή του προσωπική αποτυχία του καθενός.

«Η μόλυνση συνεχίζεται. Ο δείκτης θετικότητας διπλασιάζεται κάθε 10 ημέρες. Ο αριθμός όσων βρέθηκαν θετικοί στον κορωνοϊό αυξάνεται επίσης. Και πρόκειται για προσωπική μας αποτυχία, του καθενός εξ ημών! Αμελήσαμε τα μέτρα προστασίας, δεν χρησιμοποιούμε μάσκες, δεν τηρούμε τις αποστάσεις…», τόνισε σε συνέντευξή του στο δίκτυο RTL.

«Το 6% όλων των διαγνωστικών τεστ κορωνοϊού είναι θετικό. Αυτό είναι πολύ, δεδομένου ότι το ποσοστό ήταν 4% την περασμένη εβδομάδα. Επομένως, οι αριθμοί δεν αφήνουν καμία αμφιβολία: το τέταρτο κύμα ξεκίνησε. Σε σύγκριση με πέρυσι το φθινοπωρινό κύμα ξεκίνησε φέτος ακόμη νωρίτερα, 4 με 5 εβδομάδες νωρίτερα», πρόσθεσε ο πρόεδρος του Παγκόσμιου Ιατρικού Συλλόγου.

Παρά την αυξητική τάση των αριθμών, ο Μοντγκόμερι δηλώνει αντίθετος σε ένα διατεταγμένο lockdown. Για να ελεγχθεί το τέταρτο κύμα, θα ήταν αρκετό να τηρήσουν όλοι τους κανόνες, ο καθένας για τον εαυτό του. Τότε μπορούμε τουλάχιστον να μεταβάλουμε το κύμα σε έναν απαλό παφλασμό στην ακρογιαλιά και όχι σε ένα τσουνάμι που θα μας σαρώσει το φθινόπωρο», τόνισε επίσης ο πρόεδρος Παγκόσμιου Ιατρικού Συλλόγου.


Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 20 Αυγούστου 2021, 19:33Zougla.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει