Προφυλακίστηκαν οι δύο κατηγορούμενοι 20 και 21 ετών της δολοφονίας του Άλκη
Πρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 9 Φεβρουαρίου 2022, 20:05

Προφυλακιστέοι κρίθηκαν οι δύο συλληφθέντες που πέρασαν σήμερα Τετάρτη την πόρτα της 7ης τακτικής ανακρίτριας Θεσσαλονίκης ενώπιον της οποίας απολογήθηκαν για την δολοφονική επίθεση σε βάρος του 19χρονου ‘Αλκη και τον τραυματισμό των δύο φίλων του.

Οι δύο κατηγορούμενοι, 20 και 21 ετών, φαίνεται πως έφτασαν στο σημείο του αιματηρού επεισοδίου με το αυτοκίνητο που οδηγούσε ο 23χρονος, πρώτος συλληφθείς για την υπόθεση και ήδη προσωρινά κρατούμενος.

Αμφότεροι παραδέχθηκαν κατά τις πολύωρες απολογίες τους ότι βρίσκονταν στο σημείο του άγριου εγκλήματος, αλλά αρνήθηκαν ότι ήταν εκείνοι που δολοφόνησαν τον 19χρονο φοιτητή.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 20χρονος, με καταγωγή από την Αλβανία, ο οποίος ήταν ο συνοδηγός του Citroen, φέρεται να είπε κατά την διάρκεια της τετράωρης απολογίας του, πως βρισκόταν στον τόπο του εγκλήματος και συνεπλάκη με τον έναν εκ των τραυματιών, αλλά όχι με τον Άλκη.

«Ήμουν εκεί και συνεπλάκην με τον ένα εκ των παιδιών, αυτών που είχε στο χέρι του κράνος, και όχι με τον θανόντα. Με χτύπησε με το κράνος και τον τραυμάτισα με μαχαίρι δύο φορές στο πόδι» φέρεται να είπε στην έβδομη τακτική ανακρίτρια που έχει αναλάβει την πολύκροτη υπόθεση.

Από την πλευρά του ο δεύτερος, 21 ετών Έλληνας, σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, φέρεται να είπε ότι δεν είχε καμία ενεργό συμμετοχή στην επίθεση. 

«Έχω μετανιώσει και δεν ξέρω πως θα ζήσω από δω και πέρα, γνωρίζοντας πως είμαι μέρος αυτού που έχει συμβεί» ανέφερε μεταξύ άλλων, ο 21χρονος Έλληνας, κατά την διάρκεια της σημερινής απολογίας του. «Είδα σφοδρότητα, χτυπήματα και ροπαλιες, με ιδιαίτερη ένταση. Αμέσως αντιλήφθηκα ότι θα εκτραπεί και πιθανόν να οδηγήσει σε μοιραία αποτελέσματα, και μπήκα αμέσως ξανά στο αυτοκίνητο».

Η προφυλάκιση των δύο κατηγορούμενων αποφασίστηκε με σύμφωνη γνώμη ανακρίτριας και εισαγγελέως.

Συνεχίζονται έως την Παρασκευή οι απολογίες

Η διαδικασία των απολογιών και των υπολοίπων κατηγορουμένων θα συνεχιστεί τα επόμενα δύο 24ωρα.

Συνολικά για την υπόθεση ταυτοποιήθηκαν και κατέστησαν κατηγορούμενα 11 πρόσωπα, εκ των οποίων οκτώ Έλληνες και τρεις Αλβανοί, ηλικίας 20 έως 25 ετών. Πλην ενός 20χρονου Αλβανού – που φέρεται να διέφυγε στο εξωτερικό και εκδόθηκε εις βάρος του ένταλμα διεθνούς αναζήτησης – όλοι έχουν συλληφθεί.

Λήψη DNA

Στο μεταξύ, με διάταξη που εξέδωσε νωρίτερα, η ανακρίτρια ζήτησε να υποβληθούν όλοι οι συλληφθέντες σε λήψη DNA ώστε να συγκριθεί με το βιολογικό υλικό που βρέθηκε πάνω στα πειστήρια που περισυνέλλεξε η Ασφάλεια Θεσσαλονίκης από τον τόπο του εγκλήματος για να αναδειχθεί ο βαθμός συμμετοχής του καθένα εξ αυτών στο φονικό συμβάν.

 Zougla.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει