Προφυλακίστηκε ο 48χρονος που μαχαίρωσε αστυνομικό στη Ρόδο

[ad_1]

Για ενέργεια που τελέστηκε βρισκόμενος «σε κατάσταση άμυνας» έκανε λόγο στην απολογία του την Παρασκευή, ο 48χρονος που κατηγορείται για την απόπειρα ανθρωποκτονίας του 32χρονου αστυνομικού, ενώ σε ό,τι αφορά τη σημαία που «κατέβασε» από τον Βωμό της Πατρίδας είπε ότι επρόκειτο για «ειρηνική διαμαρτυρία» για την οποία μάλιστα είχε προηγουμένως ενημερώσει.

Οι ισχυρισμοί του 48χρονου δεν έπεισαν εισαγγελέα και ανακρίτρια οι οποίοι με σύμφωνη γνώμη τον έκριναν προσωρινά κρατούμενο και έτσι οδηγήθηκε στη φυλακή.

Όπως είναι γνωστό, σε βάρος του 48χρονου, μετά τη δικογραφία που σχηματίστηκε από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ρόδου, ασκήθηκαν διώξεις για:


• Απόπειρα ανθρωποκτονίας σε ήρεμη ψυχική κατάσταση

• Οπλοκατοχή, οπλοφορία, οπλοχρησία

• Προσβολή συμβόλου ιδιαίτερης εθνικής σημασίας

• Απείθεια

• Βία κατά υπαλλήλων 

• Εξύβριση κατά συρροή.

Για όλες αυτές τις κατηγορίες ο 48χρονος, έδωσε το πρωί της Παρασκευής αναλυτικά εξηγήσεις στην ανακρίτρια Ρόδου, συνοδευόμενος από τον συνήγορό του κ. Μάνο Τεχνίτη.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κατηγορούμενος εξιστορώντας τα όσα συνέβησαν το πρωί της Τρίτης 4 Μαΐου 2021 είπε μεταξύ άλλων πως σκόπιμα προέβη στην πράξη της υποστολής της σημαίας από το κέντρο της Ρόδου, όχι γιατί είχε πρόθεση να προσβάλλει κάποιο εθνικό σύμβολο, αλλά ως μια πράξη ειρηνικής διαμαρτυρίας, διότι «έχει υποστεί μια σειρά από αδικίες από το ελληνικό κρατικό σύστημα». 

Μάλιστα ο ίδιος διευκρίνισε ότι για την πρόθεσή του αυτή, την οποία σε καμία περίπτωση δεν έκανε στα κρυφά, είχε ενημερώσει αρκετές ημέρες νωρίτερα και τον Εισαγγελέα και την αστυνομία, τονίζοντάς τους ότι θα ήταν μία συμβολική πράξη και παράλληλα ειρηνική διαμαρτυρία.

Ο 48χρονος είπε επίσης πως μόλις πήρε τη σημαία την τοποθέτησε μπροστά από την είσοδο του Ενυδρείου και στη συνέχεια στάθηκε μπροστά από το Εθνικό Θέατρο πάλι για συμβολικούς λόγους ειρηνικής διαμαρτυρίας, καθώς ήθελε να το συνδέσει  με τους «θεατρινισμούς» της ελληνικής πολιτικής εξουσίας.

Ο ίδιος πρόσθεσε πως ακολούθως επρόκειτο ο ίδιος να ενημερώσει τις αρμόδιες διωκτικές αρχές για τις ενέργειες στις οποίες είχε προβεί και για τις οποίες ήταν ήδη ενήμεροι. Για αυτό και όταν αντιλήφθηκε τους αστυνομικούς διερωτήθηκε γιατί τον καταδιώκουν αφού δεν είχε σκοπό να διαφύγει ή να μην αναλάβει την ευθύνη των πράξεών του.

Ο 48χρονος αναφορικά με τα όσα στη συνέχεια εκτυλίχθηκαν και τον τραυματισμό του αστυνομικού, είπε πως τίποτα δεν είχε σχεδιάσει και φυσικά δεν υπολόγιζε ότι θα συμβεί. Εκείνος το μόνο που ήθελε ήταν να παραδοθεί μόνος του. Όταν τον ακινητοποίησαν οι αστυνομικοί, όλα έγιναν επάνω στον πανικό που δημιουργήθηκε και στην κατάσταση άμυνας που βρισκόταν.

Ο 48χρονος επεσήμανε πως σε καμία περίπτωση δεν ήθελε να τραυματίσει τον αστυνομικό σοβαρά παρά μόνο ελαφρά για αυτό και το χτύπημα που του επέφερε δεν ήταν σε ζωτικά σημεία του σώματός του. «Μετανιώνω που τραυμάτισα άνθρωπο και δεν θα το ξαναέκανα» είπε χαρακτηριστικά ο 48χρονος.

Επίσης πρόσθεσε πως δεν όρμησε μετά τον τραυματισμό του αστυνομικού να τον χτυπήσει, όπως καταθέτουν συνάδελφοί του, όπως επίσης και ότι ποτέ δεν έβρισε τους παριστάμενους αστυνομικούς ως συγκεκριμένα πρόσωπα.

Οι όποιες ύβρεις του απευθύνονταν γενικά στο αστυνομικό και κρατικό σύστημα εξουσίας, από το οποίο θεωρεί ότι έχει αδικηθεί, και όχι στους συγκεκριμένους τους οποίους και δεν γνωρίζει προσωπικά.

Για τα μαχαίρια και τα λοιπά αντικείμενα που βρέθηκαν στο όχημά του, είπε ότι τα έχει μαζί του για τις γεωργικές εργασίες που κάνει στα χωράφια του.

Μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας με σύμφωνη γνώμη του αρμόδιου Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ρόδου, ο 48χρονος κρίθηκε προσωρινά κρατούμενος και πήρε τον δρόμο για τις φυλακές.

Πηγή: rodiaki.gr

[ad_2]

Zougla.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει