Προφυλακιστέοι 4 συλληφθέντες που κατηγορούνται για ίδρυση νεοναζιστικής τρομοκρατικής οργάνωσηςΟι τέσσερις από τους συνολικά οκτώ συλληφθέντες στη Σαξονία και τη Βαυαρία, τους οποίους βαρύνουν υποψίες ότι ίδρυσαν μια ακροδεξιά τρομοκρατική οργάνωση στην ανατολικογερμανική πόλη Κέμνιτς, κρίθηκαν προφυλακιστέοι την Τρίτη από ομοσπονδιακό δικαστήριο.

Επτά άνδρες συνελήφθησαν τη Δευτέρα. Τρεις είχαν ήδη προφυλακιστεί το απόγευμα της Δευτέρας. Ένας όγδοος άνδρας, ο οποίος φέρεται να ήταν ο εγκέφαλος πίσω από την ίδρυση της οργάνωσης που αυτοαποκαλείται «Επανάσταση της Κέμνιτς», είχε τεθεί υπό κράτηση τη 14η Σεπτεμβρίου.

Και οι οκτώ συλληφθέντες, Γερμανοί πολίτες, φέρονται να ετοιμάζονταν να διαπράξουν μια επίθεση σήμερα Τετάρτη, εθνική εορτή και επέτειο της επανένωσης της Γερμανίας, σύμφωνα με ομοσπονδιακό εισαγγελέα.

Η «Επανάσταση της Κέμνιτς» σκόπευε να διαπράξει επιθέσεις με όπλα εναντίον ξένων, πολιτικών και δημοσιογράφων, σύμφωνα με τις διωκτικές αρχές. Τα μέλη τους φέρονται να αποπειράθηκαν να αγοράσουν ημιαυτόματα τουφέκια, κατά την ίδια πηγή.

Έγιναν έρευνες σε διαμερίσματα και άλλους ιδιόκτητους χώρους στο ανατολικό κρατίδιο της Σαξονίας, όπου βρίσκεται η Κέμνιτς, ανέφερε ο εισαγγελέας της Καρλσρούης τη Δευτέρα.

Στις έρευνες αυτές της αστυνομίας βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ρόπαλα και άλλα είδη, πάντως όχι πυροβόλα όπλα, σύμφωνα με τις πληροφορίες της Süddeutsche Zeitung.

Ο φόνος ενός Γερμανού, τον οποίο φέρονται να διέπραξαν δύο αιτούντες ασύλου, στα τέλη του Αυγούστου, έγινε η αφορμή να ξεσπάσει ένα κύμα διαδηλώσεων και ταραχών εναντίον των μεταναστών και των προσφύγων στην Κέμνιτς. Κατά τη διάρκεια των κινητοποιήσεων αυτών, συμμετέχοντες καταδίωξαν ανθρώπους που θεωρούσαν πως ήταν ξένοι.

Η «Επανάσταση της Κέμνιτς» ιδρύθηκε το αργότερο την 11η Σεπτεμβρίου, σύμφωνα με τις γερμανικές εισαγγελικές αρχές.


Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 3 Οκτωβρίου 2018, 07:25

Πηγή: Zougla.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει