Προχωρούν σε κινητοποιήσεις οι Διοικητικοί Δικαστές


Πρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 4 Νοεμβρίου 2020, 17:13

Σε κινητοποίηση  προχωρούν και οι Διοικητικοί Δικαστές διαμαρτυρόμενοι για την απόφαση της κυβέρνησης να λειτουργήσουν χωρίς περιορισμούς τα δικαστήρια.

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης αποφάσισε, ομόφωνα, την συμβολική διακοπή  όλων των συνεδριάσεων των διοικητικών δικαστηρίων της Χώρας, την Παρασκευή 6/11/2020 για μισή ώρα και την ανάγνωση από τον πρόεδρο του δικαστηρίου του πιο κάτω κειμένου:

”Οι Διοικητικοί Δικαστές διαμαρτύρονται, διότι, παρά το ότι η Ένωσή μας εγκαίρως πρότεινε την υποβολή δηλώσεων για τη συζήτηση των υποθέσεων, η Κυβέρνηση επιλέγοντας την ικανοποίηση συντεχνιακών συμφερόντων έναντι της προστασίας της δημόσιας υγείας,  προχώρησε στη λειτουργία των Δικαστηρίων, χωρίς περιορισμούς. Θέλουμε τα Δικαστήρια ανοιχτά, αλλά με ασφάλεια για όλους. Ζητάμε την επανεξέταση αυτής της απόφασης από την Κυβέρνηση και διακόπτουμε συμβολικά τη συνεδρίαση για 30 λεπτά.”

Η Ένωση Διοικητικών Δικαστών καλεί όλους να συμμετάσχουν στην κινητοποίηση σημειώνοντας ότι σε ανάλογη κινητοποίηση θα συμμετάσχουν την ίδια μέρα οι πολιτικοί δικαστές και οι εισαγγελείς.


Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 4 Νοεμβρίου 2020, 17:13

Πηγή: Zougla.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει