Πρωτοβουλία του ASTRA TV για διεξαγωγή τηλεοπτικού debate μεταξύ των υποψηφίων Δημάρχων Βόλου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ την ανακοίνωση, όπως έφτασε στα γραφεία των υποψηφίων Δημάρχων Βόλου, τους Διευθυντές των τοπικών τηλεοπτικών σταθμών, εφημερίδων και ηλεκτρονικών μέσων καθώς και στο e-Volos.gr:

Ο τηλεοπτικός σταθμός ASTRA, αντιλαμβανόμενος την ανάγκη των πολιτών για πλήρη ενημέρωση των θέσεων των υποψηφίων που διεκδικούν τον δημαρχιακό θώκο
του Βόλου στις εκλογές τις 18ης Μαίου, αναλαμβάνει την πρωτοβουλία της διεξαγωγής μίας επίσημης τηλεμαχίας (debate).

Η διεξαγωγή της τηλεοπτικής αναμέτρησης θα γίνει με τους κανόνες που θέτουν όλοι οι υποψήφιοι δήμαρχοι του Βόλου, προκειμένου να συμμετέχουν όλοι ανεξαιρέτως χωρίς καμία αποφυγή.

Τόπος: Η τηλεμαχία θα διεξαχθεί σε αίθουσα κεντρικού ξενοδοχείου του Βόλου. Χρόνος: Προτεινόμενη ημερομηνία Δευτέρα 5 Μαίου 2014
Διάρκεια: 2 ώρες

Συντονιστής: Δημοσιογράφος του τηλεοπτικού μας σταθμού που ανέλαβε και την πρωτοβουλία, αποκλειστικά σε ρόλο συντονιστή με το δικαίωμα μίας ερώτησης στο τέλος της τηλεοπτικής συζήτησης. Ο συντονιστής θα είναι και υπεύθυνος για την αυστηρή τήρηση των χρόνων, θεμάτων και όλων όσων θα συμφωνηθούν.

Συμμετέχοντες: Δημοσιογράφοι εκπρόσωποι όλων των ημερήσιων εφημερίδων του Βόλου και δημοσιογράφοι εκπρόσωποι των υπολοίπων τηλεοπτικών σταθμών και ηλεκτρονικών μέσων.

Διαδικασία: Τρεις θεματικές ενότητες, η κάθε μία από τις οποίες θα διεξαχθούν εντός ημιώρου. Στη διάρκεια του τελευταίου ημιώρου θα υπάρχει η δυνατότητα 2 ερωτήσεων και απαντήσεων από υποψηφίους προς συνυποψήφιους.

Ο κάθε δημοσιογράφος θα έχει τη δυνατότητα να απευθύνει μία ερώτηση σε κάθε υποψήφιο και μία διευκρινιστική.

Ο χρόνος που θα έχει στη διάθεσή του ο κάθε υποψήφιος για να απαντήσει θα είναι δύο λεπτά.

Η κάθε ερώτηση θα είναι ταυτόχρονα κοινή για κάθε υποψήφιο.

Θεματικές ενότητες: Τις θεματικές ενότητες θα τις αποφασίσουν οι συνδυασμοί σε συνεργασία με τους δημοσιογράφους.

Κάλυψη: Η τηλεόραση του ASTRA θα καλύψει σε ζωντανή σύνδεση την τηλεμαχία.

Καλούμε ταυτόχρονα όλους τους τηλεοπτικούς σταθμούς να καλύψουν την συζήτηση και να συμμετέχουν σε αυτή με εκπρόσωπό τους δημοσιογράφο. Το ίδιο δεσμευόμαστε να πράξουμε και εμείς σε μελλοντική δική τους πρωτοβουλία.

Η διοίκηση του ASTRA θεωρεί πρώτιστο καθήκον την αντικειμενική και πλουραλιστική ενημέρωση των τηλεθεατών. Στην κρίσιμη εκλογική αναμέτρηση τίποτα δεν πρέπει να μείνει στο σκοτάδι και όλες οι απόψεις που θα βοηθήσουν την πόλη του Βόλου πρέπει να έχουν θέση και να ακουστούν.

Με εκτίμηση

Δημήτρης Μαρέδης
Διευθυντής Ενημέρωσης ASTRA TV

Μπορεί επίσης να σας αρέσει