Πρόγραμμα διενέργειας ψεκασμού σε περιοχές της Δημοτικής Ενότητας Αρτέμιδας

ΔΙΑΒΑΣΤΕ την ανακοίνωση,όπως έφτασε στο e-Volos.gr:

Η Δ/νση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής των Π.Ε. Μαγνησίας και Σποράδων ενημερώνει τους ελαιοκαλλιεργητές, τους κτηνοτρόφους και μελισσοκόμους των παρακάτω περιοχών ότι θα διενεργηθεί δολωματικός ψεκασμός στα πλαίσια του προγράμματος καταπολέμησης του δάκου της ελιάς, σύμφωνα με το παρακάτω πρόγραμμα του αναδόχου εργολάβου ψεκασμών για τις περιοχές αυτές.

Συγκεκριμένα:

Στη Δημοτική Ενότητα Αρτέμιδας του δήμου Βόλου στην τοπική ενότητα Άνω Λεχωνίων θα ψεκαστουν : την 23-10-14 η τοποθεσία Διχάλες, την 24-10-14 η τοποθεσία Πλατανίδια και την 25-10-14 οι τοποθεσίες Άγιος Παντελεήμονας και Νεκροταφείο.
Στη Δημοτική Ενότητα Αρτέμιδας του δήμου Βόλου στην τοπική ενότητα Κάτω Λεχωνίων θα ψεκαστουν: την 23-10-14 η τοποθεσία Τερέμπασι και την 24-10-14 οι τοποθεσίες Κάραβος και από Ένωση εως και τα κτήματα ιδιοκτησίας Γαλανού και Καλαφατή.
Στη Δημοτική Ενότητα Αρτέμιδας του δήμου Βόλου στην τοπική ενότητα Αγίου Λαυρεντίου θα ψεκαστούν : την 24-10-14 οι τοποθεσίες Μπολιάρι, Σαρακήνα,Άγιοι Πάντες και Γοργιτσιές, την 25-10-14 οι τοποθεσίες Άγιος Ευθύμιος, Άγιος Κωνσταντίνος, Αντριά, Διακουμέικο και Μπορνάζι, την 26-10-14 οι τοποθεσίες Αντριά, Κοκκινόη, Παλιοσυκιές και Γιαννά, την 27-10-14 οι τοποθεσίες Λουλούδα, Μούρτενη, Κουτράκι και Συλά, την 29-10-14 οι τοποθεσίες Προφήτης Ηλίας, Καλορέματα, Σταυρός και Γούβες και την 30-10-14 οι τοποθεσίες Μετόχι, Κουτράκιο και Στογιάτικα.

Το παραπάνω πρόγραμμα θα εκτελεστεί εφόσον δεν επικρατεί βροχόπτωση.

Σε περίπτωση βροχόπτωσης το πρόγραμμα ψεκασμών διακόπτεται προσωρινά για να συνεχιστεί μόλις οι καιρικές συνθήκες το επιτρέψουν

Καλούνται οι ελαιοκαλλιεργητές να συμμετάσχουν και να καθοδηγούν τα συνεργεία ψεκασμού για την αποτελεσματική πραγματοποίηση του έργου τους. Επίσης οι κτηνοτρόφοι και μελισσοκόμοι να περιορίσουν τα ποίμνια και τα μελίσσια τους μακριά από τις παραπάνω περιοχές.

Επισημαίνεται στους ελαιοκαλλιεργητές, ότι ο χρόνος αναμονής πριν τη συγκομιδή του ελαιοκάρπου ανέρχεται σε δεκατέσσερις μέρες μετά τη λήξη της διαβροχής, ήτοι μπορούν να προβούν στη συγκομιδή μετά τις 9-11-14 στην περιοχή των Λεχωνίων Λεχώνια και μετά τις 14-11-14 στην περιοχή του Αγίου Λαυρεντίου, για λόγους ασφαλείας των τροφίμων από τυχόν υπολειμματικότητα του χρησιμοποιούμενου σκευάσματος (Success)

Μπορεί επίσης να σας αρέσει