Πρόγραμμα δράσης της ΕΛΜΕ για την τελευταία εβδομάδα της διαθεσιμότητας

ΔΙΑΒΑΣΤΕ την ανακοίνωση,όπως έφτασε στο e-Volos.gr:

Συνάδελφοι και συναδέλφισσες,

χιλιάδες είναι οι συνάδελφοί μας που από τον Ιούλη του 2013 ζουν μέσα σε καθεστώς διαθεσιμότητας, μακριά από τα Σχολειά τους. Σε λίγες ημέρες, στις 23 του Μάρτη, οι συνάδελφοί μας αυτοί υπάρχει σοβαρός κίνδυνος να μετρηθούν στους απολυμένους.

Οι εκπαιδευτικοί αγωνίζονται για να σταματήσουν τις απολύσεις, την «αξιολόγηση», το «νέο σχολείο», το σχολείο της ΕΕ και της επιχειρηματικότητας που στερεί τη μόρφωση από τα παιδιά, που λεηλατεί τον γονιό, που ρημάζει την συνείδηση και το βιοτικό τους επίπεδο.

Έχουν χίλιους λόγους να απαντήσουν στον πόλεμο που τους έχει κηρύξει η κυβέρνηση, η πλουτοκρατία, η ΕΕ.

Δε μπορεί κάνεις να γυρίσει την πλάτη, στις μάχες ενάντια σ’ αυτές τι πολιτικές, ούτε να αδιαφορήσει ή να παραδοθεί. Τέτοιος δρόμος διαφυγής δεν υπάρχει για κανένα.

Όλοι στον αγώνα, όλοι στις απεργίες στα συλλαλητήρια, στις κινητοποιήσεις.

Δε θα σταματήσουν αν δεν τους σταματήσουμε!

Πρόγραμμα δράσεων της ΕΛΜΕ Μαγνησίας:

Τετάρτη 19 του Μάρτη: Πανδημοσιοϋπαλληλική Απεργία.

Πρόγραμμα δράσης:

07:30 Συμβολικός αποκλεισμός του 3ου ΕΠΑΛ Βόλου, του Σχολείου που πλήγηκε πιο βαριά στην περιοχή μας απ τις γνωστές πολιτικές.

10:00 Συλλαλητήριο στην Πλατεία Ελευθερίας μαζί με τους άλλους κλάδους που πλήττονται, τους άλλους δημόσιους υπάλληλους, τους γονείς τους φοιτητές, τους άνεργους. Πορεία και ενημέρωση των πολιτών του Βόλου.

Πέμπτη 20 του Μάρτη:Πανδημοσιοϋπαλληλική Απεργία.

Πρόγραμμα δράσης:

‘Όλο το πρωί. Οι απεργοί καθηγητές μέσα κι έξω απ τα σχολεία ενημερώνουν και ευαισθητοποιούν τη Σχολική Κοινότητα και τους άλλους πολίτες. Το ΔΣ της ΕΛΜΕ και η ανοιχτή επιτροπή αγώνα, περιδιαβαίνει τα Σχολεία, συζητά, ανταλλάσει απόψεις, οργανώνει την κλιμάκωση του αγώνα, με τους απεργούς τους.

Παρασκευή 21 του Μάρτη: Απεργία των Καθηγητών, τελευταία μέρα πριν το τελειωτικό χτύπημα στους συναδέλφους μας.

Κανένα σχολείο δε θα λειτουργήσει. Όλοι οι εκπαιδευτικοί στην απεργία. Όλοι οι εκπαιδευτικοί στα συλλαλητήρια στην Αθήνα ή στο Βόλο.

Πρόγραμμα δράσης:

06:30 Μπροστά από το Δημαρχείο, αναχώρηση των λεωφορείων της ΕΛΜΕ Μαγνησίας για το Συλλαλητήριο της Αθήνας. Συμμετοχές στα τηλέφωνα: 6944795391 και 6977614063.

11:00 Συλλαλητήριο της Σχολικής Κοινότητας στην Πλατεία Ελευθερίας. Καθηγητές, Γονείς, φοιτητές, πολίτες του Βόλου, διατρανώνουν σθεναρά την αντίθεσή τους στις πολιτικές που πληγώνουν βαρύτατα το Δημόσιο Σχολείο.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει