Πρόσκληση στην Ιερά Πανήγυρις 3 – 4 Δεκεμβρίου στο Ναό Αγίου Ιωάννου Δαμασκηνού, Αγίας Βαρβάρας και

ΔΙΑΒΑΣΤΕ την ανακοίνωση, όπως εφτασε στο e-Volos.gr:

Με την ευκαιρία του εορτασμού της μνήμης των Προστατών και Εφόρων της ενορίας μας Οσίου και Θεοφόρου Πατρός ημών Ιωάννου του Δαμασκηνού και της Αγίας Ενδόξου Μεγαλομάρτυρος Βαρβάρας, έχουμε την τιμή και τη χαρά, να σας προσκαλέσουμε στο σημαντικό αυτό γεγονός για την εκκλησιαστική μας κοινότητα, «ως αδελφούς επί τω αυτώ» συνεορτάζοντες και συμπροσευχόμενοι, σύμφωνα με το ακόλουθο πρόγραμμα:

· Την Τετάρτη 3 Δεκεμβρίου 2013 Το απόγευμα και ώρα 6.00 θα τελεσθεί Μέγας Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός μετ’ αρτοκλασίας και Θείου Κηρύγματος, προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Δημητριάδος και Αλμυρού κ.κ.ΙΓΝΑΤΙΟΥ.

· Την Πέμπτη 4 Δεκεμβρίου 2013 το πρωί και ώρα 7.30 θα τελεσθεί Όρθρος και Πανηγυρική Αρχιερατική Θεία Λειτουργία ιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Δημητριάδος και Αλμυρού κ.κ.ΙΓΝΑΤΙΟΥ.

Την ίδια μέρα το απόγευμα στις 5.00 θα πραγματοποιηθεί στο προαύλιο του Ι.Ν. η υποδοχή του Ιερού Λειψάνου του Οσίου και Θεοφόρου Πατρός ημών Ιωάννου του Δαμασκηνού.
Στη συνέχεια, θα τελεσθεί ο Παρακλητικός Κανών των Αγίων, ο Μεθεόρτιος Πανηγυρικός Εσπερινός, αρτοκλασία και η Λιτάνευση της Ιεράς Εικόνος των Αγίων και των Ιερών Λειψάνων.
Το Ιερό Λείψανου του Οσίου και Θεοφόρου Πατρός ημών Ιωάννου Δαμασκηνού θα παραμείνει στον Ιερό μας Ναό μέχρι και τις 6 Δεκεμβρίου.

Μετά το πέρας θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση στην αίθουσα του Πνευματικού μας Κέντρου.
Θα λάβει χώρα το έθιμο ΒΑΡΒΑΡΑ.
Το έθιμο αυτό θα αναβιώσει για πρώτη φορά στην ενορία μας, από το Σύλλογο Θρακών της πόλης μας. ανήμερα της εορτής 4 Δεκέμβρη, στο προαύλιο του Ναού μας.
Στις 6 το απόγευμα οι παρευρισκόμενοι θα δοκιμάσουν τα “βάρβαρα” μαζί με άλλα μικρασιάτικα γλυκά που θα παρασκευάσουν οι γυναίκες του Συλλόγου Θρακών και θα χορεύουν για αρκετές ώρες με τους ήχους των Θρακιώτικων τραγουδιών.

Καλούνται όλοι οι ευσεβείς χριστιανοί της Πόλεώς μας, να έλθουν συμπανηγυριστές στην Εορτή των Αγίων.

Με αγάπη Χριστού
Πρωτοπρεσβύτερος Ελευθέριος Γ.Σαράτσης

Μπορεί επίσης να σας αρέσει