Πρόταση για Χριστουγεννιάτικες δράσεις από τον Εμπορικό Σύλλογο Βόλου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ την ανακοίνωση, όπως έφτασε στο e-Volos.gr:

Ως “Έμποροι – Ενάντια στην Κρίση” πιστεύουμε ότι είναι πολύ σημαντικό, για τους εμπόρους αλλά και το καταναλωτικό κοινό, ο ΕΣΒ παρά τις οικονομικές δυσκολίες που αντιμετωπίζει να υλοποιήσει κάποιες δράσεις που θα δώσουν μια ευχάριστη νώτα στην αγορά της πόλης μας. Στο βαθμό που οι δράσεις αυτές είναι πετυχημένες, θα συμβάλλουν στη βελτίωση της ψυχολογίας του εμπορικού κόσμου και του καταναλωτικού κοινού, γεγονός που θα δώσει έστω μια μικρή ώθηση στην αγορά.

Κατά την άποψή μας εκτός από το παραπάνω οι δράσεις που θα πρέπει να κάνει ο ΕΣΒ θα πρέπει να έχουν 2 ακόμα κριτήρια:
1. Να μην αφορούν μόνο το κέντρο της πόλης, αλλά να αφορούν και τις υπόλοιπες εμπορικές περιοχές της πόλης μας.
2. Να ελκύουν το καταναλωτικό κοινό στα τοπικά καταστήματα της πόλης μας κι όχι στα πολυκαταστήματα που εν τέλει δεν αφήνουν σχεδόν τίποτα στον τόπο μας.

Με βάση το παραπάνω σκεπτικό ως “Έμποροι – Ενάντια στην κρίση”, εκτός από το διαγωνισμό βιτρίνας που γίνεται κάθε χρόνο, προτείναμε στο ΔΣ του ΕΣΒ την εξής δράση:

Ο ΕΣΒ να έρθει σε συνεννόηση με ωδεία της πόλης μας ώστε με τις χορωδίες τους ορισμένα απογεύματα των εορτών να πουν χριστουγεννιάτικα τραγούδια σε διάφορες εμπορικές περιοχές της πολής μας (Ν.Ιωνία, Ν.Δημητριάδα, Αναλήψεως – Ιωλκού, Οξυγόνο, Παλιά, Πολυμέρη-Κασσαβέτη κ.α.). Τα απογεύματα και οι ώρες που θα γίνουν αυτές οι δράσεις να είναι εκ των προτέρων ανακοινωμένες ώστε να τις γνωρίζει κι ο εμπορικός κόσμος και το καταναλωτικό κοινό.

Επιπλέον, ένας αγ. Βασίλης θα βρίσκεται κάθε φορά σε μια περιοχή μαζί με τη χορωδία. Αυτός ο αγ.Βασίλης δεν θα μοιράζει δώρα, αλλά θα καλεί τον κόσμο να του δώσουν ένα μικρό δωράκι ο καθένας. Την Πρωτοχρονιά τα δώρα που θα έχουν μαζευτεί να μοιραστούν σε δομές αλληλεγγύης της πόλης μας για να μοιραστούν σε παιδιά που οι οικογένειές τους αντιμετωπίζουν σοβαρά οικονομικά προβλήματα.

Στο βαθμό που οι χορωδίες που θα δεχτούν είναι αρκετές τότε θα μπορεί κάθε χορωδία να είναι σε μια περιοχή κάθε απόγευμα που θα οριστεί. Αν όμως δεν είναι αρκετές, τότε προτείνουμε ο ΕΣΒ να έρθει σε συνεννόηση με το αστικό ΚΤΕΛ Βόλου και να μας παραχωρήσει ένα λεωφορείο που θα χρησιμεύσει στη μετακίνηση των παιδιών. Με αυτό τον τρόπο το ίδιο απόγευμα η χορωδία θα μπορεί να πάει σε 2-3 διαφορετικά μέρη.

Τέτοιες δράσεις και πρωτοβουλίες οφείλει να παίρνει ο Εμπορικός Σύλλογος Βόλου αν θέλει να είναι κοντά στα μέλη του, αν θέλει να προσελκύσει κι άλλα μέλη κι αν θέλει να χτίσει σχέσεις εμπιστοσύνης και συνεργασίας με το καταναλωτικό κοινό της πόλης μας.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει