Πρόταση στην κυβέρνηση από την ΠΕΔ-ΚΜ για ψήφο των Ελλήνων του εξωτερικούΠρόταση προς την κυβέρνηση, προκειμένου να δοθεί η δυνατότητα σε κάθε Έλληνα και σε κάθε Ελληνίδα που είναι εγγεγραμμένοι στα δημοτολόγια της χώρας, ώστε όπου και αν βρίσκονται να μπορούν να ασκήσουν το δικαίωμα της ψήφου σε όλες τις εκλογές, (βουλευτικές, αυτοδιοικητικές και ευρωεκλογές), ενέκρινε, σήμερα, το Δ.Σ. της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Κεντρικής Μακεδονίας (ΠΕΔ-ΚΜ).

Μιλώντας στη συνεδρίαση ο πρόεδρος της ΠΕΔ-ΚΜ, Λάζαρος Κυρίζογλου, εκτίμησε ότι υπάρχει δυνατότητα κάτι τέτοιο να εφαρμοστεί από τις επόμενες εκλογές και διευκρίνισε ότι αυτό προβλέπεται από το άρθρο 51, παράγραφος 4 του Συντάγματος για το δικαίωμα ψήφου των Ελλήνων του εξωτερικού.

Παράλληλα, το Δ.Σ. της Ένωσης αποφάσισε να ζητήσει συνάντηση με τον πρωθυπουργό και όλους τους υπουργούς που εμπλέκονται στο θέμα της σχολικής στέγης, ώστε να βρεθούν λύσεις στην περιοχή της Κεντρικής Μακεδονίας. Ο κ. Κυρίζογλου, επισήμανε ότι μετά από τις προσπάθειες που καταβάλλει η ΠΕΔ για το θέμα από το 2016, υπήρξε κάποια πρόοδος στο θέμα καθώς, όπως είπε,«η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας ανταποκρίνεται και έχει ήδη δρομολογήσει 19 διδακτήρια στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας».

Παράλληλα, τόνισε, ότι «σε ότι αφορά το υπουργείο Υποδομών, στο οποίο πολιτικά ανήκει η εποπτεία των κτιριακών υποδομών του πρώην ΟΣΚ, έχει ανακοινωθεί η κατασκευή 7 διδακτηρίων και δρομολογείται η κατασκευή ακόμη 17 σχολικών κτιρίων».

«Αυτά τα βήματα είναι θετικά και τα αναγνωρίζουμε. Όμως δεν λύνουν το πρόβλημα στο σύνολό τους», πρόσθεσε και ζήτησε να υπάρξει συνολική αντιμετώπιση του προβλήματος, ώστε – όπως είπε – να αγοραστούν εκείνα τα οικόπεδα που κινδυνεύουν να χαθούν, διότι δεν έχουν καταβληθεί τα τιμήματα των δικαστικών αποφάσεων και διατρέχουν τον κίνδυνο να αρθούν τελείως οι απαλλοτριώσεις.

Σε ότι αφορά τη συζήτηση για την αναθεώρηση του Συντάγματος, η θέση της ΠΕΔ-ΚΜ, όπως προσδιορίστηκε στη σημερινή συνεδρίαση και θα τεθεί στο τακτικό συνέδριο της ΚΕΔΕ στις αρχές Δεκεμβρίου, είναι περισσότερη αποκέντρωση με περισσότερη αυτοδιοίκηση, διοικητικά και οικονομικά αυτάρκη και αυτοτελή.

Πηγή: ΑΠΕ


Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 15 Νοεμβρίου 2018, 22:30

Πηγή: Zougla.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει