Πρόταση συμμαχίας προοδευτικών δυνάμεων κατά των λαϊκιστών για τις ευρωεκλογέςΕνόψει των Ευρωπαϊκών Εκλογών «θα πρέπει να εργαστούμε για να οικοδομήσουμε μια μεγάλη συμμαχία, που θα εκτείνεται από τον (Αλέξη) Τσίπρα έως τον (Εμμανουέλ) Μακρόν και φυσικά θα περιλαμβάνει και το Ευρωπαϊκό Σοσιαλιστικό Κόμμα. Η ιδέα μιας συμμαχίας μεταξύ Σαλβίνι, Ορμπάν και Λεπέν πρέπει να μας ανησυχεί» , δήλωσε ο εκτελεστικός γραμματέας του ιταλικού Δημοκρατικού Κόμματος (PD) Μαουρίτσιο Μαρτίνα, λίγο πριν τη συμμετοχή του στη σύνοδο ηγετών του ΕΣΚ, πριν την άτυπη ευρωπαϊκή σύνοδο κορυφής στο Ζάλτσμπουργκ, σημειώνει στο σημερινό της φύλλο η εφημερίδα La Repubblica.

«Στη σύνοδο κορυφής θα συζητήσουμε επίσης και αυτό το θέμα», πρόσθεσε ο Μαρτίνα. «Οι ενέργειες της ιταλικής κυβέρνησης για τη μετανάστευση είναι εντελώς ανεπαρκείς. Πολλή προπαγάνδα, αλλά μηδενικά αποτελέσματα», ήταν η θέση του γραμματέα του PD κατά την άφιξή του στο Zάλτσμπουργκ, για το ακανθώδες ζήτημα στην ΕΕ.

«Η ιδέα μίας όλο και περισσότερο απομονωμένης Ιταλίας δεν είναι ότι καλλίτερο, γιατί χρειαζόμαστε περισσότερη Ευρώπη και θα πρέπει να οικοδομήσουμε συμμαχίες, προκειμένου να κάνουμε κάποια βήματα προς τα μπρος στη διαχείριση πολύπλοκων φαινομένων, όπως η μετανάστευση. Σήμερα, η ιταλική κυβέρνηση το μόνο που κάνει είναι να μας απομονώνει και τίποτε άλλο», πρόσθεσε ο Μαρτίνα.

Γιώργης-Βύρων Δάβος

Πηγή: La Repubblica


Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 20 Σεπτεμβρίου 2018, 08:34

Πηγή: Zougla.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει