Πρώην στρατιωτικοί αξιωματούχοι καταθέτουν ενώπιον του αμερικανικού Κογκρέσου σχετικά με τα UFO και τους εξωγήινους


Επιμέλεια: Γιάννα Μυράτ

Αξιωματούχοι του Πενταγώνου είπαν ότι τα περισσότερα περιστατικά που αναφέρθηκαν αφορούσαν αντικείμενα όπως αερομεταφερόμενα σκουπίδια, μετεωρολογικά μπαλόνια και drones.

Οι ΗΠΑ αποκρύπτουν ένα μακροχρόνιο πρόγραμμα που ανακτά άγνωστα ιπτάμενα αντικείμενα, κατέθεσε πρώην αξιωματικός των πληροφοριών της Πολεμικής Αεροπορίας την Τετάρτη στο Κογκρέσο.

Το Πεντάγωνο διέψευσε τους ισχυρισμούς του.

Η πολυαναμενόμενη μαρτυρία του Ντέιβιντ Γκρους ενώπιον μιας υποεπιτροπής εποπτείας του Σώματος ήταν η «τελευταία εισβολή» του Κογκρέσου στον κόσμο των UAP – ή αλλιώς «αγνώστων εναέριων φαινομένων», που είναι ο επίσημος όρος που χρησιμοποιεί η κυβέρνηση των ΗΠΑ αντί για UFO.

Ενώ η μελέτη μυστηριωδών αεροσκαφών ή αντικειμένων συχνά προκαλεί συζήτηση για εξωγήινους και «μικρά πράσινα ανθρωπάκια», οι Δημοκρατικοί και οι Ρεπουμπλικάνοι τα τελευταία χρόνια έχουν πιέσει για περισσότερη έρευνα ως θέμα εθνικής ασφάλειας λόγω ανησυχιών ότι οι θεάσεις που παρατηρούνται από πιλότους μπορεί να συνδέονται με αντιπάλους των ΗΠΑ.

Ο Γκρους είπε ότι του ζητήθηκε το 2019 από τον επικεφαλής μιας κυβερνητικής ειδικής ομάδας για UAP να προσδιορίσει όλα τα εξαιρετικά διαβαθμισμένα προγράμματα που σχετίζονται με την αποστολή της task force.

Εκείνη την εποχή, ο Γκρους είχε ενημερωθεί για το National Reconnaissance Office, την υπηρεσία που διαχειρίζεται τους κατασκοπευτικούς δορυφόρους των ΗΠΑ.

«Ενημερώθηκα κατά τη διάρκεια των επίσημων καθηκόντων μου για ένα πρόγραμμα ανάκτησης UAP πολλών δεκαετιών και αντίστροφης μηχανικής στο οποίο δεν μου απαγορεύτηκε η πρόσβαση», είπε. Ερωτηθείς εάν η κυβέρνηση των ΗΠΑ είχε πληροφορίες για εξωγήινη ζωή, ο Γκρους είπε ότι οι ΗΠΑ πιθανότατα γνώριζαν για «μη ανθρώπινη» δραστηριότητα από τη δεκαετία του 1930.

Το Πεντάγωνο έχει αρνηθεί τους ισχυρισμούς του Γκρους για συγκάλυψη. Σε δήλωσή του, η εκπρόσωπος του υπουργείου Άμυνας, Σου Γκοφ, είπε ότι οι ερευνητές δεν έχουν ανακαλύψει «καμία επαληθεύσιμη πληροφορία που να τεκμηριώνει τους ισχυρισμούς ότι οποιαδήποτε προγράμματα σχετικά με την κατοχή ή την αντίστροφη μηχανική εξωγήινων υλικών υπήρχαν στο παρελθόν ή υπάρχουν επί του παρόντος». Η δήλωση δεν αφορούσε τα ΑΤΙΑ για τα οποία δεν υπάρχουν υποψίες ότι είναι εξωγήινα αντικείμενα.

Ο Γκρους λέει ότι έγινε κυβερνητικός πληροφοριοδότης μετά την ανακάλυψή του και αντιμετώπισε αντίποινα για την παρουσία του. Αρνήθηκε να είναι πιο συγκεκριμένος σχετικά με τις τακτικές αντιποίνων, επικαλούμενος μια συνεχιζόμενη έρευνα.

«Ήταν πολύ βάναυσο και πολύ ατυχές, κάποιες από τις τακτικές που χρησιμοποίησαν με πλήγωσαν τόσο επαγγελματικά όσο και προσωπικά», είπε.

Ο Ρεπουμπλικάνος εκπρόσωπος Γκλεν Γκρόθμαν προήδρευσε στην ακρόαση του πάνελ και αστειεύτηκε σε ένα κατάμεστο κοινό: «Καλώς ήρθατε στην πιο συναρπαστική υποεπιτροπή στο Κογκρέσο αυτή την εβδομάδα».

Υπήρχε δικομματικό ενδιαφέρον για τους ισχυρισμούς του Γκρους και ένας πιο νηφάλιος τόνος από άλλες πρόσφατες ακροάσεις. Οι νομοθέτες και στα δύο κόμματα ρώτησαν τον Γκρους σχετικά με τη μελέτη του για τα ΑΤΙΑ και τις συνέπειες που αντιμετώπιζε και πώς θα μπορούσαν να μάθουν περισσότερα για τα κυβερνητικά προγράμματα UAP.

«Πιστεύω ότι υποστηρίζετε ότι αυτό που χρειαζόμαστε είναι η πραγματική διαφάνεια και τα συστήματα αναφοράς, ώστε να μπορούμε να έχουμε κάποια σαφήνεια σχετικά με το τι συμβαίνει εκεί έξω», δήλωσε ο Δημοκρατικός εκπρόσωπος Τζέιμι Ράσκιν.

Η ακρόαση περιείχε πολλές μαρτυρίες, για τις οποίες δεν υπήρξε καμία ανεξάρτητη επιβεβαίωση, αλλά είναι παρόμοιες με δηλώσεις που έκαναν πολλοί μάρτυρες τα τελευταία χρόνια σε άρθρα των κυρίαρχων μέσων ενημέρωσης, συμπεριλαμβανομένων εκείνων που δημοσιεύτηκαν από τους New York Times.

Ορισμένοι νομοθέτες επέκριναν το Πεντάγωνο επειδή δεν παρείχε περισσότερες λεπτομέρειες σε απόρρητη ενημέρωση ή δεν έδωσαν στη δημοσιότητα εικόνες που θα μπορούσαν να παρουσιαστούν στο κοινό.

Σε προηγούμενες ακροάσεις, αξιωματούχοι του Πενταγώνου έδειξαν ένα βίντεο που τραβήχτηκε από ένα στρατιωτικό αεροπλάνο F-18 που έδειχνε μια εικόνα ενός σχήματος μπαλονιού.

Αξιωματούχοι του Πενταγώνου τον Δεκέμβριο δήλωσαν ότι είχαν λάβει “αρκετές εκατοντάδες” νέες αναφορές από τότε που ξεκίνησαν μια νέα προσπάθεια για τη διερεύνηση των αναφορών για UFO.

Σε αυτό το σημείο, «δεν έχουμε δει τίποτα, και είμαστε ακόμα πολύ νωρίς, αυτό θα μας έκανε να πιστέψουμε ότι οποιοδήποτε από τα αντικείμενα που έχουμε δει είναι εξωγήινης προέλευσης», δήλωσε ο Ρόναλντ Μούλτρι, ο υφυπουργός Άμυνας αρμόδιος για τις πληροφορίες και την ασφάλεια. «Οποιοδήποτε μη εξουσιοδοτημένο σύστημα στον εναέριο χώρο μας το θεωρούμε ως απειλή για την ασφάλεια».

«Προσπαθούμε να φτάσουμε στο βάθος», είπε ο νομοθέτης Τιμ Μπέρσετ, Ρεπουμπλικανός από το Τενεσί, εκφράζοντας την εκτίμησή του για τους μάρτυρες που εμφανίστηκαν σε μια δημόσια ακρόαση στο Κογκρέσο. «Θέλω να ευχαριστήσω όλους. Γράψαμε ιστορία σήμερα».

Ο νομοθέτης Ρόμπερτ Γκαρσία, πρωτοετής Δημοκρατικός στην Καλιφόρνια, είπε στους μάρτυρες ότι «είχαν πολύ θάρρος» και χαρακτήρισε την ακρόαση της Τετάρτης ως την πιο δικομματική συζήτηση που είχε βιώσει κατά τους πρώτους επτά μήνες στο Κογκρέσο.

«Πολλοί Αμερικανοί ενδιαφέρονται βαθιά για αυτό το ζήτημα και δεν θα πρέπει να χρειάζεται η δυνατότητα μη ανθρώπινης προέλευσης για να μας φέρει κοντά», πρόσθεσε ο βουλευτής Τζέρεντ Μόσκοβιτς, Δημοκρατικός της Φλόριντα.

Η φράση αυτή θυμίζει κάπως τις δηλώσεις Ρήγκαν προς τον Κορμπατσόφ, τον Φεβρουάριο του 1987, όταν του είπε ότι «αν η Γη αντιμετωπίσει μια εισβολή από εξωγήινους, οι Η.Π.Α. και η Σοβιετική Ένωση θα ενώσουν τις δυνάμεις τους για να αντικρούσουν την εισβολή».

Αναμένουμε, λοιπόν, τα «πράσινα ανθρωπάκια» να… «μας ενώσουν»!Zougla.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει