Πρώτα κρούσματα του παραλλαγμένου στελέχους που ταυτοποιήθηκε στη Ν. ΑφρικήΠρώτη καταχώρηση: Τρίτη, 2 Μαρτίου 2021, 06:16

Το υπουργείο Υγείας των Φιλιππίνων ανακοίνωσε σήμερα Τρίτη ότι διαγνώστηκαν έξι επιβεβαιωμένα κρούσματα της νοτιοαφρικάνικης παραλλαγής του νέου κορωνοϊού, εξέλιξη που επιτείνει την ανησυχία ειδικών ότι τα εμβόλια που επελέγησαν και αξιοποιούνται ως τώρα ενδέχεται να μην είναι όσο αποτελεσματικά ελπίζουν οι Αρχές.

Από τα έξι κρούσματα του παραλλαγμένου στελέχους του νέου κορωνοϊού που αρχικά ταυτοποιήθηκε στη Νότια Αφρική τα οποία επιβεβαιώθηκαν, τα τρία οφείλονταν σε μετάδοση στην κοινότητα και τα δύο εντοπίστηκαν στη διάρκεια εξετάσεων Φιλιππινέζων που επέστρεψαν στην πατρίδα τους από το εξωτερικό, διευκρίνισε το υπουργείο.

Η εκστρατεία μαζικής ανοσοποίησης άρχισε στη χώρα χθες Δευτέρα, με την αξιοποίηση 600.000 δόσεων του κινεζικού εμβολίου CoronaVac που προσφέρθηκαν στη Μανίλα από το Πεκίνο.

Οι φιλιππινέζικες Αρχές έχουν καταγράψει μέχρι σήμερα πάνω από 12.000 θανάτους εξαιτίας του COVID-19 επί συνόλου 576.000 και πλέον κρουσμάτων του SARS-CoV-2 αφότου εκδηλώθηκε η πανδημία στην επικράτεια του αρχιπελάγους.


Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 2 Μαρτίου 2021, 06:16Zougla.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει