Πρώτος θάνατος στο Ουζμπεκιστάν


Πρώτη καταχώρηση: Παρασκευή, 27 Μαρτίου 2020, 08:48

Πριμ σε ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό δίνουν οι αρχές του Ουζμπεκιστάν ως ένδειξη αναγνώρισης για την προσπάθεια που καταβάλλουν ώστε να επιβραδύνουν την εξάπλωση του κορωνοϊού. Την ίδια ώρα, οι αρχές, επέβαλαν καραντίνα σε ακόμα περισσότερες πόλεις και περιοχές καθώς ανακοινώθηκε ο πρώτος θάνατος ασθενούς στη χώρα ενώ ο αριθμός των κρουσμάτων που έχουν διαγνωστεί αυξήθηκε στα 83.

Η ασθενής που νικήθηκε από τον κορωνοϊό, νοσηλευόταν στην πόλη Ναμανγκάν, ήταν 72 ετών και είχε πολλές υποκείμενες παθήσεις, διευκρίνισε το υπουργείο Υγείας.

Οι αρχές στην επαρχία Ναβόι, όπου δραστηριοποιούνται μεγάλες εταιρείες στους τομείς της εξόρυξης χρυσού και ουρανίου καθώς και της χημικής βιομηχανίας, ανακοίνωσαν ότι θα επιβάλλουν αποκλεισμό στις πόλεις Ναβόι και Ζαραφσάν, όπως και σε αρκετές ακόμη περιοχές.

Οι αρχές στην Μπουχάρα, μαγνήτη για τους τουρίστες, ανακοίνωσαν ότι δεν θα επιτρέπουν την είσοδο σε ξένους, ούτε σε κατοίκους άλλων περιοχών.

Η κυβέρνηση της κεντρασιατικής χώρας έχει ήδη επιβάλλει καραντίνα σε πολλές από τις μεγαλύτερες πόλεις, ανάμεσά τους και στην πρωτεύουσα Τασκένδη.

Ο πρόεδρος Σαβκάτ Μιρζιγόγεφ διευκρίνισε ότι 11 από τα κρούσματα είναι μέλη του ιατρικού και του νοσηλευτικού προσωπικού και υποσχέθηκε μεγάλα πριμ στους υγειονομικούς οι οποίοι προσφέρουν φροντίδες σε ανθρώπους που έχουν προσβληθεί από τον SARS-CoV-2.

Τα πριμ θα ανέλθουν για τους γιατρούς σε περίπου 2.500 δολάρια ανά δεκαπενθήμερο – ποσό πολλαπλάσιο του μηνιαίου μισθού τους – σε 1.500 δολάρια για το νοσηλευτικό προσωπικό και τους εργαζόμενους στα εργαστήρια, σε 1.000 δολάρια για τους εκπαιδευόμενους γιατρούς και νοσηλευτές και σε 500 δολάρια για τους υπόλοιπους εργαζόμενους στο σύστημα υγείας, είπε ο Μιρζιγόγεφ, υποσχόμενος επίσης εφάπαξ ποσό 10.000 δολαρίων σε όποιον μολυνθεί προσφέροντας φροντίδες σε ασθενείς.

 


Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 27 Μαρτίου 2020, 08:49

Πηγή: Zougla.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει