Πρώτο εγχώριο κρούσμα κορωνοϊού έπειτα από περισσότερες από δύο εβδομάδες

[ad_1]


Πρώτη καταχώρηση: Σάββατο, 13 Μαρτίου 2021, 11:37

Αυστραλία: Πρώτο εγχώριο κρούσμα κορωνοϊού έπειτα από περισσότερες από δύο εβδομάδες

Ένα εγχώριο κρούσμα κορωνοϊού καταγράφηκε στην Αυστραλία σήμερα, το πρώτο έπειτα από περισσότερες από δύο εβδομάδες, καθώς μία γιατρός βρέθηκε θετική στην covid-19 με αποτέλεσμα να επιβληθούν περιορισμοί σε νοσοκομεία.

Η πρωθυπουργός της πολιτείας Κουίνσλαντ Αναστέζια Πάλασεϊ δήλωσε ότι η γιατρός αυτή φρόντισε δύο ασθενείς που είχαν πρόσφατα επιστρέψει στην Αυστραλία και είχαν βρεθεί θετικοί στο βρετανικό παραλλαγμένο στέλεχος του κορωνοϊού.

«Γνωρίζουμε ότι αυτή η γιατρός, η οποία εκτίμησε την κατάσταση της υγείας δύο ασθενών που ήταν θετικοί στην covid-19, βρισκόταν στο νοσοκομείο εκείνη την περίοδο. Τώρα έχει εμφανίσει συμπτώματα», εξήγησε η Πάλασεϊ μιλώντας σε δημοσιογράφους από το Μπρίσμπεϊν. Πρόκειται για το πρώτο εγχώριο κρούσμα κορωνοϊού που καταγράφεται στην Αυστραλία από τις 24 Φεβρουαρίου.

Η γιατρός, το όνομα της οποίας δεν έχει δοθεί στη δημοσιότητα, εξακολούθησε να φροντίζει ασθενείς στο νοσοκομείο, γεγονός που ώθησε τις Αρχές να ξεκινήσουν μια εντατική εκστρατεία ιχνηλάτησης των επαφών της, σημείωσε η πρωθυπουργός του Κουινσλάντ. Οι Αρχές δεν γνωρίζουν ακόμη πόσους ασθενείς είχε φροντίσει η γιατρός.

Καθώς οι Αρχές προσπαθούν να κατανοήσουν το εύρος αυτής της εστίας της επιδημίας, η Πάλασεϊ δήλωσε ότι όλα τα νοσοκομεία του Μπρίσμπεϊν αναστέλλουν το επισκεπτήριο.

Στην Αυστραλία έχουν καταγραφεί λίγα περισσότερα από 29.000 κρούσματα κορωνοϊού και 909 θάνατοι από covid-19.


Τελευταία ενημέρωση: Σάββατο, 13 Μαρτίου 2021, 11:37

[ad_2]

Zougla.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει