Πρώτο εγχώριο κρούσμα κορωνοϊού έπειτα από περισσότερες από δύο εβδομάδες



Πρώτη καταχώρηση: Σάββατο, 13 Μαρτίου 2021, 11:37

Ένα εγχώριο κρούσμα κορωνοϊού καταγράφηκε στην Αυστραλία σήμερα, το πρώτο έπειτα από περισσότερες από δύο εβδομάδες, καθώς μία γιατρός βρέθηκε θετική στην covid-19 με αποτέλεσμα να επιβληθούν περιορισμοί σε νοσοκομεία.

Η πρωθυπουργός της πολιτείας Κουίνσλαντ Αναστέζια Πάλασεϊ δήλωσε ότι η γιατρός αυτή φρόντισε δύο ασθενείς που είχαν πρόσφατα επιστρέψει στην Αυστραλία και είχαν βρεθεί θετικοί στο βρετανικό παραλλαγμένο στέλεχος του κορωνοϊού.

«Γνωρίζουμε ότι αυτή η γιατρός, η οποία εκτίμησε την κατάσταση της υγείας δύο ασθενών που ήταν θετικοί στην covid-19, βρισκόταν στο νοσοκομείο εκείνη την περίοδο. Τώρα έχει εμφανίσει συμπτώματα», εξήγησε η Πάλασεϊ μιλώντας σε δημοσιογράφους από το Μπρίσμπεϊν. Πρόκειται για το πρώτο εγχώριο κρούσμα κορωνοϊού που καταγράφεται στην Αυστραλία από τις 24 Φεβρουαρίου.

Η γιατρός, το όνομα της οποίας δεν έχει δοθεί στη δημοσιότητα, εξακολούθησε να φροντίζει ασθενείς στο νοσοκομείο, γεγονός που ώθησε τις Αρχές να ξεκινήσουν μια εντατική εκστρατεία ιχνηλάτησης των επαφών της, σημείωσε η πρωθυπουργός του Κουινσλάντ. Οι Αρχές δεν γνωρίζουν ακόμη πόσους ασθενείς είχε φροντίσει η γιατρός.

Καθώς οι Αρχές προσπαθούν να κατανοήσουν το εύρος αυτής της εστίας της επιδημίας, η Πάλασεϊ δήλωσε ότι όλα τα νοσοκομεία του Μπρίσμπεϊν αναστέλλουν το επισκεπτήριο.

Στην Αυστραλία έχουν καταγραφεί λίγα περισσότερα από 29.000 κρούσματα κορωνοϊού και 909 θάνατοι από covid-19.


Τελευταία ενημέρωση: Σάββατο, 13 Μαρτίου 2021, 11:37



Zougla.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει