Πρώτο επιβεβαιωμένο κρούσμα στο Μαρόκο


Πρώτη καταχώρηση: Τρίτη, 3 Μαρτίου 2020, 06:00

Το πρώτο επιβεβαιωμένο κρούσμα μόλυνσης από τον νέο κορωνοϊό εντοπίστηκε χθες Δευτέρα στο Μαρόκο, ανακοίνωσε το υπουργείο Υγείας της χώρας, διευκρινίζοντας ότι πρόκειται για υπήκοο του βασιλείου που είχε ταξιδέψει στην Ιταλία.

«Η κατάστασή του είναι σταθερή και δεν εμπνέει ανησυχία», σημείωσε το υπουργείο Υγείας σε ανακοίνωση Τύπου που έδωσε στη δημοσιότητα.

Μετά τη διάγνωση του Ινστιτούτου Παστέρ του Μαρόκου, τέθηκε σε απομόνωση σε νοσοκομείο στην Καζαμπλάνκα, όπου θα του προσφερθούν ιατρικές περιποιήσεις «βάσει των υγειονομικών μέτρων που έχουν τεθεί σε ισχύ».

Νωρίτερα χθες, ο επικεφαλής της μαροκινής κυβέρνησης Σάαντ-Εντίν Ελ Οθμάνι δήλωσε ότι εντοπίστηκαν 27 ύποπτα κρούσματα στο βασίλειο, αλλά οι εξετάσεις που έγιναν είχαν σε όλες τις περιπτώσεις αρνητικό αποτέλεσμα.

Εξάλλου το υπουργείο Γεωργίας του Μαρόκου ανακοίνωσε χθες την ακύρωση μιας προσεχούς έκθεσης αγροτικών ειδών από τη 14η ως τη 19η Απριλίου, σημαντικού ραντεβού για τον πρωτογενή τομέα στην ήπειρο, προληπτικό μέτρο για την αποτροπή της εξάπλωσης της ασθένειες COVID-19.

Ο αριθμός των θανάτων που έχει προκαλέσει η επιδημία ξεπέρασε χθες Δευτέρα τους 3.000.

Και μολονότι η επιδημιολογική κατάσταση μοιάζει να βελτιώνεται στην ηπειρωτική Κίνα, όπου λήφθηκαν δρακόντεια μέτρα καραντίνας που αφορούσαν πάνω από 50 εκατομμύρια ανθρώπους, συνεχίζει να επιδεινώνεται σε πολλά άλλα κράτη.

Παρά τους στενούς δεσμούς της με την Κίνα, επίκεντρο της κρίσης, και παρά το ότι τα συστήματα υγείας των χωρών της χαρακτηρίζονται ανίσχυρα, η αφρικανική ήπειρος παραμένει — συγκριτικά — αλώβητη από την επιδημία προσώρας.

Ωστόσο, ορισμένα κρούσματα έχουν επιβεβαιωθεί στην Αίγυπτο, στην Αλγερία, στην Τυνησία, στη Νιγηρία και στη Σενεγάλη.


Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 3 Μαρτίου 2020, 06:00

Πηγή: Zougla.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει