Πρώτο κρούσμα κορωνοϊού στη Σύρο


Πρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 25 Μαρτίου 2020, 13:09

Πρόκειται για έναν 88χρονο, ο οποίος πάσχει από σοβαρά προβλήματα υγείας και βρέθηκε θετικός στον covid 19. Το βράδυ της Τρίτης μεταφέρθηκε με στρατιωτικό ελικόπτερο στην Αττική και στη συνέχεια διακομίσθηκε για νοσηλεία στο Νοσοκομείο αναφοράς “Σωτηρία”.

Το βράδυ της Τρίτης πραγματοποιήθηκε έκτακτη σύσκεψη των αρμόδιων φορέων στο κεντρικό κτίριο της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, όπου δόθηκαν διαβεβαιώσεις από τον διοικητή του Γενικού Νοσοκομείου Σύρου, Μιχάλη Ζουλουφό, ότι κατά την παραμονή του ασθενούς στη νοσηλευτική μονάδα του νησιού, τηρήθηκαν αυστηρά όλα τα μέτρα προστασίας που προβλέπονται για τη διαχείριση υπόπτων – επιβεβαιωμένων περιστατικών covid -19.

Σε ανακοίνωση που εκδόθηκε από το γραφείο του αντιπεριφερειάρχη Κυκλάδων, Γιώργου Λεονταρίτη, αναφέρεται ότι αμέσως μετά την επιβεβαίωση του πρώτου θετικού κρούσματος, ιχνηλατήθηκαν οι στενές επαφές του 88χρονου και ελήφθησαν μέτρα για άτομα του στενού περιβάλλοντος του ασθενή, αλλά και για το προσωπικό του Νοσοκομείου το οποίο ήρθε σε επαφή μαζί του.

Δεν έχει γίνει γνωστό, για την ώρα, αν από το συγκεκριμένο περιστατικό υπήρξε μετάδοση του ιού σε άλλον πολίτη. Σημειώνεται ότι αναμένονται αποτελέσματα εργαστηριακών αναλύσεων κι άλλου ασθενούς από την Σύρο.

Πηγή:cyclades24.gr


Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 25 Μαρτίου 2020, 13:09

Πηγή: Zougla.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει